Сбогом на „голия” поглед

Не знаем за вас, но ние сме развълнувани от идеята да облечем отново очите. След повече от две години фокусиране върху кожата апетитът ни за текстура и цвят се върна. Музиката поръчват сенки в металик и неон

Гурутата на макиажа съветват настойчиво погледът да блещука и да сияе. Все едно дъжд от падащи звезди е поръсил клепачите. Концепцията „Още един ден в рая” на Anna Sui ви пренася не непременно на конкретна дестинация, а на място, където искате да бъдете. Тропическият опушен поглед – пищни нюанси на залеза, подчертани от докосвания от метал, е дело на топвизажистката Пат Макграт. Сребърният пигмент в центъра на горния клепач и в основата на долния добавя неочакван обрат на сенките в розово и коралово. Както казва Ана Сюи: „Когато сте на почивка, единственият предел са най-смелите ви мечти!“ Ако още не сте разбрали, тренд са сенките в сребристо или златисто, нанесени във вътрешния ъгъл с пръски отстрани, както предлага Lanvin. За предстоящите големи събития канализирайте блестящите smoky eyes в бронзово на Tom Ford, вдъхновени от R&B (ритъм и блус) иконите. И Osman залага изцяло на метални покрития. Клепачите, покрити до веждите в сребро, розово и жълто злато или сапфир, кореспондират с блестящия финиш на червилото.  

Флуоресцентна мощност 

Другият достоен за микрофон момент е смелата (и дръзка) визия в двата края на спектъра. Да, здравата сияеща кожа винаги ще е тренд, но малко повече забавление в неоново не е излишно. След като дълго време козметичните чантички бездействаха, It момичетата са готови отново да разчупят стереотипите. Оптимистични и енергизиращи, флуоресцентните сенки в яркорозово и синьо, киселинно жълто-зелено, вишневочервено… са не само централен мотив на много дефилета, но и се виждат отдалеч. Видяхме много cat eyes, опушен ефект и произволни мацвания, които играят с формата на окото, създавайки по-авангарден вид. Нанесени във вътрешния и външния ъгъл на окото, сенките при Prabal Gurung имитират прекъсната широка очна линия. Оставянето центъра на клепача умишлено гол създава подобен на рамка ефект. Не липсват и екстремните решения, които се простират чак до веждите. Погледът при Weinsanto е пронизан от невероятно живия нюанс на магента. Яркият щрих идеално допълва аксесоара за коса. Proenza Schouler разчупва минималистичната тема, добавяйки футуристично „размиване” на цвета, тоест сенките се нанасят на прозрачен слой. Няма причина да не опитате и смелия жест. Особено впечатляващ e тюркоазеният пигмент, наслоен върху кремообразна база. Използвайки смесица от матови червила за червената версия, Rachel Comey ви насърчава да надраскате нещо с… пръсти върху очите. Защо не? Подобна спонтанност ви кара да се чувствате свободни. Честно казано, адски е приятно. 

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Коса: карамел и мед
Записали сте си час за боядисване при фризьор. Добре би било импулсивната...
Read More
0 replies on “Сбогом на „голия” поглед”