Зендая с прекрасна винтидж рокля на премиерата на „Euphoria“

Зендая, Еуфория
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 05: Zendaya attends HBO's "Euphoria" Season 2 Photo Call at Goya Studios on January 05, 2022 in Los Angeles, California. (Photo by Jeff Kravitz/Getty Images for HBO)

2021 определено беше годината на Зендая. Дори да говорим само за червения килим. Където и да се появи, всички погледи са приковани към нея. Тя е магнит за фотографите. Най-новата ѝ визия от премиерата на дългоочаквания втори сезон на сериала Euphoria не е изключение.

Съвместната ѝ работа със стилиста Лоу Роуч достига нови висоти. Този път роклята на Зендая е винтидж Valentino от пролет/лято 1992 г. А топмоделът, който я представя тогава, е самата Линда Еванджелиста.

Photo by Jeff Kravitz/Getty Images for HBO

Тоалетът определено е неподвластен на времето, въпреки че е на 30 години. Вталената рокля е на широки вертикални райета в черно и бяло. За разлика от оригиналния стайлинг от подиума (две масивни гривни, големи обеци на райета и късо сако) Зендая се облича много по-минималистично. Само изящни обеци, пръстен и изчистен маникюр. Същинско олицетворение на елегантността.

Това не е първият път, в който Зендая се появява с рокля от стара колекция. Спомняме си за осемдесетарската кутюрна рокля на YSL, както и за тази на Versace, с която преди е била облечена Бионсе през 2003. Не можем да пропуснем и роклята, вдъхновена от есенната колекция на Cavalli от 2000 г. Тогава феновете на Spider-Man откриха референцията към един от злодеите в комикса, Doctor Octopus, известен сметалните пипала, стърчащи от гърба му.

Зендая, облечена в Roberto Cavalli / Getty Images

Една от причините да посегнат към винтидж колекциите със сигурност е недостатъчно големия избор на достойни рокли за специални случаи, но дуото Роуч и Колман определено знаят как да спасят положението. И да бъдат запомнени. Затова и съвсем заслужено миналата година Зендая беше обявена за модна икона на годината.

Spread the love
More from Ина Иванова
Отиде си още една легенда в модата – Андре Леон Тали
Getty Images Андре Леон Тали, модният журналист, който в продължение на десетилетия...
Read More
0 replies on “Зендая с прекрасна винтидж рокля на премиерата на „Euphoria“”