Три жени говорят за красотата

Възрастта е само цифра, увереността ни прави привлекателни – в това вярва японският козметичен бранд Shiseido, който вдъхнови Радина Червенова, Здрава Каменова и Стефани Обадяру да разкрият своята формула за неустоим чар

„Щастлива съм, че с годините лицата и телата ни се променят – това ни пази от скуката“, казва телевизионната водеща Радина Червенова, когато D!VA я покани да се включи в специалния проект #TheAgeIFeel на Shiseido. Кампанията събира на едно място три жени, три личности с различни ежедневни потребности в грижата за кожата си, които смело говорят за предизвикателството на остаряването.
„Може би с годините дойде една увереност и лекота, която ми позволява да се шегувам с недостатъците си“, с усмивка допълва актрисата Здрава Каменова, докато позира пред обектива на фотографа ни.
Годините ни дават сила, науката ни дава красота, гласи мотото на японският козметичен бранд Shiseido и повече от 150 години успява да създаде решения, които са подходящи за всяка жена в определен момент от живота й. Доказателството е пред нас с TheAgeIFeel, в който женствеността се разгръща с годините по нов начин през очите на Радина Червенова, Здрава Каменова и Стефани Обадяру.

Здрава Каменова
Бръчките са моят „Оскар”
за щастие

Познаваме я от телевизионните ѝ роли, гласът ѝ озвучава любими сериали, а скечовете ѝ са глътка свежест в сивия ден, от която всеки има нужда. Здрава Каменова обаче е много повече от комедийна актриса с характерен чар. Тя е драматург, преводач, театрал, майка на две деца и любима. Под мишница носи всички онези роли, с които ни се налага да жонглираме, без да забравяме, че сме жени – привлекателни, емоционални и неповторими.

„Най-красива се чувствам, ако съм направила някого щастлив. Ако заедно с това съм се погрижила за себе си, тогава се чувствам несравнимо. Винаги искам да отслабна още малко, но не прекалено.
И публиката ми няма да приеме, ако изгубя много килограми. Харесвам пълни жени и за мен истинскат красота е пухкава. Освен това красотата е в разнообразието, а не в калъпа.
Не бих дала бръчките си, защото това ще е предателство към усмивките и щастливите мигове, които са ми ги образували. Това е като да си дам Оскара, най-голямото постижение в живота – смеха, който съм донесла на себе си и на другите!“

Какво прави една жена красива? Усмивките, които носи на другите.
Коя е най-важната стъпка в твоята разкрасителна
рутина?
Да не се претрупвам със задачи.
Харесваш ли се повече с възрастта? Годините ми дадоха
увереност и лекота, които ми позволяват да се шегувам
със себе си и с недостатъците си.
Боиш ли се от старостта? Това е единственият страх, който
нямам.

Стефани Обадяру
Емоциите ни правят красиви

Модел, водеща на прогнозата за времето, а от почти година и майка на малко момченце, Стефани Обадяру е уверено работещо момиче, което знае колко важна е грижата, за да се чувстваш добре в кожата си. Липсата на сън и динамичният ѝ график поставят акцент върху козметиката, която използва, и онези базисни неща, които не бива да изпускаме в рутината си.

Майка ми е човекът, от когото съм се научила как да се грижа за себе си цялостно с изграждане на правилния начин на живот. Винаги ме е насочвала към здравословните навици, към спорт, добра козметика и хидратация. Това, което излъчваме, е резултат от лайфстайла ни, и неизбежно в промените, които идват с новите ни роли. Откакто съм майка, забелязвам, че съм по-уверена и силна. Имам по-добър фокус в работата си и я приемам по нов начин. Майчинството променя много усещането за тялото, но и мисленето“.
Какво прави една жена красива? Нейната скромност.
Коя е най-важната стъпка в твоята
разкрасителна рутина?
Хидратация, но цялостно здравословен лайфстайл.
Харесваш ли се повече с възрастта?Чувствам се по-уверена и силна откакто съм майка.
Боиш ли се от старостта? Може би, но ще имам отговор след 15-20 години.

Радина Червенова
Хубавото у човека идва от съдържанието му

Тя е лице, което няколко поколения българи познават от малкия екран, а женствеността й е еталон, който скулпторът Георги Чапкънов използва за статуята на Света София в центъра на столицата. Радина Червенова не се бои от годините и щедро пръска чар по време на снимките ни с Shiseido. А ето и това, което я прави толкова неустоима:

„Харесвам жени с ярка индивидуалност – там откривам красотата. Сляпото следване на модни тенденции убива автентичността. Умението да си силна, без да губиш своята крехка женственост, е чарът ни. Любовта – способността да я носим в себе си, в душата си, да я даваме на другите – това прави света и човека красиви. „У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите“ –не смятам, че бих могла да го кажа по-точно. В мислите си се старая да запазя позитивна нагласа. С годините опит и предизвикателства се научих как да обръщам трудността във възможност. Повтарям си: няма начин да няма изход. С откриването му идва онова чувство на увереност, което също носи красота у човека. Духовното израстване, макар и процес, който се случва в нас, винаги си личи и външно. Да знаеш, че можеш, че носиш в себе си сила и енергия – това те кара да се харесваш. Оттук е една стъпка до онази митична формула: „Обичай себе си“.
Какво прави една жена красива? Красив образ не може да съществува без красиво съдържание.
Коя е най-важната стъпка в твоята раз-
красителна рутина?
Да спортувам и да се будя всяка сутрин с благодарност.
Харесваш ли се повече с възрастта? Толкова добре се чувствам в кожата си, с годините си, че не бих искала отново да съм на 20.
Боиш ли се от старостта? Никак. Слава Богу, че с годините лицата и телата ни се променят – това ни пази от скуката. Скуката е нещо страховито!

Spread the love
More from Надя Костова
Седрик Гроле – висшата мода на сладкарството
„Искам да запазя традициите на френските десерти, но да ги подобря с...
Read More
0 replies on “Три жени говорят за красотата”