Закотвяме овала… нагоре

Конците Anchor Plus на Aespio за неоперативен лифтинг в столичната Hill Clinic са не само изключителна иновация в естетичната медицина, но и реален FaceTune 

Ако някога сте се чудили как всички в Instagram имат точно едно и също лице (големи очи, пълни устни, тънък нос, заострена брадичка), микс от  чертите на Хадид/Дженър/ Ратайковски/ Кардашиян, отговорът е FaceTune. Или едно от другите приложения за редактиране на снимки, които може да замъглят лицето ви в нещо, наподобяващо любимата знаменитост. Правейки още една крачка в употребата на филтри, дерматолозите скъсяват дистанцията с пластичните хирурзи чрез тредлифтинга с конците Anchor Plus на корейския гигант Aespio, пионер в напредналите естетични технологии. За неинформираните – резорбируеми нишки с фини зъбчета, които се закотвят в тъканта, издърпват я нагоре и я закрепват на място. Но защо чак сега Anchor Plus придобиват небивала популярност сред обикновените смъртни, при условие че неоперативният лифтинг не е от вчера? Въпросът ни води до естетичния дерматолог д-р Румяна Кожухарова от единствения у нас център за мезоконци и конци за лифтинг към Hill Clinic. 

Д-р Кожухарова, защо избрахте първа в България да работите с конците Anchor Plus? Разликата с предходните варианти?

По-силно закотвяне и по-добро повдигане. Неслучайно името на конците е Anchor (в превод от английски котва – б. а.). Вариантът Plus е особено подходящ при тежки лица с изявена птоза. Фините зъбчета по дължината на нишката са създадени не чрез нарязване, което би ги направило по-слаби, а чрез пресоване без термична обработка. Засега Anchor Plus са най-ефективните LFL (от Lead Fine Lift – б. а.) лифтинг конци. При това обхващат повече площ. Наличието на две последователни зъбчета пък гарантира по-трайно фиксиране в тъканите.

Защо зъбчетата не са в една посока, а в две?

Правилно забелязахте. Зъбчетата сочат едно към друго и се сближават към центъра. При това средата и краищата на конците са гладки. Организирани са в две групи, като двете половини са огледални отражения една на друга. Едната група отговаря за повдигане на тъканите, другата – за фиксирането им. Оформянето или преразпределението на обемите е за сметка на средната част на конците без зъбчета.

Оказват ли конците Anchor Plus трайно въздействие върху структурата на лицето?

Да, това е другият им безспорен плюс. При резорбцията на конците на основата на полидиоксанон – материал, който отдавна се използва в пластичната хирургия, се стимулира активността на фибробластите. При това неоколагенезата обхваща не само зоната с нишките. Така едновременно с моменталния механичен лифтинг се наблюдава последващо подмладяване – по-свежо излъчване и по-еластична кожа. Самото имплантиране на Anchor Plus активира микроциркулацията, търсен ефект при признаци на умора и стареене.

Как става поставянето им?

Посредством тънкостенна канюла L-type от висококачествена медицинска стомана. Въвеждането на конците е атравматично, безопасно и бързо –отнема само минути. Възстановителният период е в пъти по-лек и по-кратък от този след операция. Самите нишки са много тънки и не се усещат през кожата. Веднага след процедурата може да видите повдигащия резултат, а на следващия ден да се върнете към обичайния си ритъм на живот. 

Само при лицевия контур ли се прилагат конците Anchor Plus?

Да, усъвършенстваната модификация е подходяща при средно дълбоки до дълбоки бръчки и отпускане на контура в средната и долната трета на лицето. Както и при формата на скулите, линията на челюстта, субменталната зона (под брадичката – б. а.) и шията.  

От какво зависи резултатът и колко е траен?

От правилно планиране на разположението и количеството на конците. Обикновено ефектът трае година и половина и дори по-дълго. Първо се прави мануална диагностика, като лицевата тъкан се репозиционира чрез показалците на лявата и дясната ръка. Траекторията на имплантиране трябва да съответства на вектора на лицевата птоза. От съществено значение са и зоните на фиксиране. Все пак говорим не за хирургично, а за плаващо в подкожната мастна тъкан. Тъй като всеки старее различно, при всеки пациент техническите нюанси на протокола се адаптират.

Има ли уловка и каква е тя?

Многократните срещи с мен (смее се – б. а.). Конците са само част от подмладяващата програма за едно лице. Те се предхождат от апаратни терапии за повишаване качеството на кожата и се комбинират с ботокс, филъри и мезотерапия в зоните, където е необходимо. Профилактиката на стареенето все още никой не е отменял. Още повече че естетичният дерматолог разполага с мощен арсенал от инструменти. Ако конците се имплантират след подготвителните процедури, то и ефектът ще е много по-убедителен.

Съветът ви към читателките на D!VA?

Ако го правите с единствената цел да изглеждате като знаменитост от A-list с наистина отлично ДНК и с куп дерматолози, визажисти и треньори на повикване, то не ви съветвам. Виждам ефекта от конците Anchor Plus в дългосрочен план и не бих искала лицето ви да губи пропорции с течение на времето.

За безплатна първична консултация при д-р Кожухарова запазете час на тел. 02/439 31 31, www. hillclinic.com.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Фантастична реалност
„Защо да гледаме на света през зловещ филтър, след като можем през...
Read More
0 replies on “Закотвяме овала… нагоре”