Answear придобива брандовете Sneakerstudio и PRM

Answear

Компанията за онлайн търговия на дрехи, обувки и аксесоари Answear.com, която оперира на 11 европейски пазара, включително в България, генерира над 210 милиона евро приходи през 2022 г. и продължава своята експанзия. Модната платформа придобива още два значими бранда във високия клас градска мода. Sneakerstudio – водещ онлайн сайт за продажба на маратонки в Централна и Източна Европа, и набиращия популярност PRM – магазин за концептуално ежедневно облекло.

С това обединение Answear разширява значително своето портфолио и дава достъп до още по-голямо разнообразие от марки и стилове и на българските потребители, които са част от всички 1,6 милиона клиенти на компанията. Новопридобитите брандове ще предлагат някои от най-търсените лайфстайл марки за изграждане на разпознаваем собствен стил, като използват отлично разработените оперативни, технологични и логистични възможности на Answear.

„Сливането ни дава възможност чрез специализираните продуктови линии да достигнем до нови групи от клиенти, сред които представителите на поколението Z и потребителите, които се интересуват от луксозни продукти. Вярваме в прогнозите за динамичен растеж на пазара на премиум стоки и смятаме, че сделката ще ни позволи да навлезем още по-бързо в този сегмент и да се развиваме ефективно в него“, коментира Кшищоф Байолек, изпълнителен директор на Answear.com.

Sneakerstudio е добре развит и уважаван бранд за маратонки и дизайнерска градска мода сред младото поколение на пазарите в Централна и Източна Европа. Предлага продукти на Adidas Originals, New Balance, Carhartt, Veja и др. Управлява онлайн магазини в страните от ЦИЕ и продава на западноевропейските пазари чрез глобален сайт на английски. Бизнесът се ражда през 2015 г. в краковския квартал Казимеж. Днес има бутик в тази култова дестинация за феновете на маратонки и градска култура.

PRM е бранд с нова концепция, вдъхновена от актуалните пазарни тенденции. Предлага луксозни модни продукти. За краткия период от създаването си до днес, успява да привлече много познати и уважавани в Западна Европа марки като Y-3, A.P.C., Marni, A-Cold-Wall, MISBHV и Rick Owens. Продажбите се осъществяват чрез глобален уебсайт, а физическият бутик се намира във Варшава.

„Щастливи сме, че обединяваме сили с авторитетна и отлично организирана компания като Answear. Резултатите, които тя постига, са в следствие от надеждната им логистика и страхотни системи за електронна търговия, с които обслужват клиентите на най-високо ниво. Вярвам, че съчетаванието на тези възможности с уникалните ни брандове ще бъде важна стъпка в нашето развитие и ще ни помогне да стигнем до нови върхове“, коментари Лукаш Лепчински, основател на Sneakerstudio и PRM.

Със сливането Answear.com придобива част от предприятието от Fashion Trends Group Sp. z. o.o., която включва двата уебсайта на Sneakerstudio и PRM, два физически магазина в Краков и Варшава, договорите с предлаганите марки, както оперативните екипи за продажби и маркетинг.

Централният офис на Answear

„В последно време Answear се сблъска с много предизвикателства, които срещат компаниите от по-малък мащаб, работещи в непредсказуемата среда от последните месеци. Но ние успяхме да оцелеем в този период и сме уверени, че успешно ще продължим напред през следващите години. Искаме да продължим да развиваме придобитите брандове като използваме решенията за електронна търговия и логистика, разработени от Answear.com. Навлизането в сегмента, който обикновено генерира по-висока стойност на продуктовата кошница, и в същото време, поддържането на отлично качество и по-ниски оперативни разходи, е възможно, благодарение на мащаба, достигнат от Answear. Тази среда създава предпоставки за постигане на устойчивост при продажбите в нови магазини и достигане до нови групи клиенти“, добавя Кшищоф Байолек.

Основан през 2011 г., Answear.com е онлайн магазин, който вдъхновява с подбрани продукти и лимитирани колекции от над 500 световни марки. Благодарение на динамичното си разрастване в момента оперира на 11 европейски пазара и обслужва повече от 1,6 милиона клиенти, като набира все по-широка популярност, благодарение на бързата доставка и удобството при пазаруване. От 2021 г. компанията е регистрирана на Варшавската фондова борса.

Spread the love
Публикувано от
Още от Ина Иванова

Dior иска 100 хил. евро обезщетение от Valentino

Миналата седмица творческият директор на Valentino Пиерпаоло Пичоли показа най-новата си колекция...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ