Бюти ориентири

Вместо да се придържате към стария си цвят на косата за още един сезон, помислете за нов. Рижавата е на път да заслужи 15-минутната си слава. Невъзможно е да не забележите огнените красавици на Chloe, Moschino, Budapest Select, Black Lives Matters… От теракотено кестенявото до откровено червеното на Бет Хармън от „Дамски гамбит” (в ролята Аня Тейлър-Джой) и всичко между тях не само вече задръства Instagram, но и е един от ключовите трендове при актуалния цвят на косата.

В тон с името на есенната си колекция Ton on Tone Chanel лансира продукти, комбинирани в четири цветови хармонии: сребристосиво, каки, шампанско и червеникаво-кафяво. Всяка гама включва дълготрайни течни сенки с металик ефект Ombre Premiere Laque, дълготрайни сенки-молив Stylo Ombre Et Contour и дълготраен лак Le Vernis. Акцентът е върху очите, като се имат предвид съвременните реалности.

Спиралата Supra Lift&Curl на Clarins спестява нуждата от миглоизвивачка. Лифтинг ефектът е за сметка на микс от полимери: захари от семена чия и ленено семе. В свободното от дежурство време спиралата работи над свойството на туша да не вярва на сълзи. Устойчиви на влага, черни минерални пигменти остават на място за дълго. Образувайки защитен филм, восък от горчив портокал придава обем и фиксира извивката.

Ноктите и брокатът не са непознати, които се срещат за първи път на сцената. Запознанството им датира още от 80-те. Според Mark Fast блясъкът не трябва да е толкова очевиден. Затова nail артистите добавят ирисцентни късчета. 16Arlington пък нанася в центъра на всеки нокът по един кристал. Цялата отговорност за ослепителен маникюр поема Dsquared2. Прозрачните нокти на моделите са украсени с перли и детайли (звезди, насекоми…) от златист метал. 

Точка, точка, точка…  Вземете течна очна линия в бяло и четка за сенки, за да пресъздадете лесно пунктирания поглед на Daniela Gregis. Забавният момент, когато имитацията на лунички среща графичния контур, е отличен начин да подчертаете индивидуалността си. Добавяйки тире към точките,  Yanina Couture предлага още по-артистична версия. Всяка прилика с морзовата азбука е случайна. 

Гарнирана с подплата, опаковката с плодове в бароков стил е не само спираща дъха красота за подхранване на всички сетива, но и намеква, че в  Strobe Face Glaze ще откриете нещо wow. Така е – течният хайлайтър от колекцията Tempting Fate на M.A.C излъчва чувственост. Текстурата с перлени частици придава обем на кожата, която грее. Убийствена, така може да се опише силата на този портативен ускорител на сиянието.   

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Назаем от Instagram
Всичко в сферата на красотата е измислено отдавна?Помислете пак. Три крейзи идеи...
Read More
0 replies on “Бюти ориентири”