Colonia Futura – аромат на бъдещето от миналото

Движена от величието и красотата на природата, Acqua di Parma отново ни напомня колко е важно да я уважаваме и да я пазим

Във времето на социална дистанция едва ли има нещо по-значимо от подновените малки жестове на близост, солидарност и съчувствие. В списъка спокойно може да добавим и докосването до зареждащата сила на природата. В този сценарий Acqua di Parma изпраща посланието си за надежда и позитивност „Прегърни бъдещето с дар от природата”.  

У като устойчивост

Думата се повтаря в прессъобщенията на повечето марки през последните години. Събитията, които промениха света през 2020 г., доказаха, че бюти индустрията трябва да преосмисли по-бързо въздействието си върху околната среда. Това е причината Acqua di Parma да се върне към корените си, за да изгради ново бъдеще. Colonia Futura е част от програмата за устойчиво развитие LIFE на LVMH за запазване на италианския начин на живот, вкоренен дълбоко в изкуството, природата и културата на Ботуша. Colonia Futura превъплъщава мисията на марката в съвременнен контекст. Наследник на Frutti d’Oro от 1916 г., ароматът е природосъобразен до последната капка – от подлежащия на повторна преработка флакон и капачката от рециклирана пластмаса, подходяща за разделно събиране, през 99% натуралните съставки до етикета от отпадъци от мраморни кариери. Създаването на аромат, защитаващ околната среда, от която идва, е похвално, но как ухае Colonia Futura? И в какво се изразява индивидуалният му характер?

Обяснение в любов към природата

Ако думата „одеколон” не ви говори нищо, явно не сте запознати с визитната картичка на Acqua di Parma. За разлика от популярната „кьолнска вода“ „пармската“ се слави с привлекателната си лекота и акварелна свежест. Композицията е семпла, но елегантна като току-що колосана бяла риза от чист памук. И най-вече вдъхновяваща да усeтите с всяка клетка прочутото dolce vita. Синоним на чистота, но едновременно с това пълен с нюанси, Colonia Futura грабва с вибрираща експлозия на бергамот, грейпфрут и лимон, която избухва не под пряка слънчева светлина, а скрита зад облак от розов пипер. Нежност на силния старт придават тревистите мотиви на градински чай и лавандула. Хармоничното дуо се оглежда в тъмната дълбочина на ветивер, единствената базова нотка. Макар и ретро, усещането за приветлива яркост и мрачна сдържаност е идеално балансирано. Със сигурност повечето от вас ще оценят пренасянето на миналото в настоящето, а както изглежда – и в бъдещето. Други пък ще са озадачени защо одеколон, наречен Futura, напомня за техните баби и дядовци. Но преди да го направят, е добре да си спомнят, че родителите на техните родители ухаеха възхитително.  

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Героите на новото време – завинаги млади
Ако вярвате, че Каролина Ерера-младша вече е измислила всичко, тогава ви казваме...
Read More
0 replies on “Colonia Futura – аромат на бъдещето от миналото”