Почина Давиде Рене, новият творчески директор на Moschino

Бившият дизайнер на Gucci, който започна работа в марката, собственост на Aeffe, в началото на месеца, беше на 46 години.

Давиде Рене е починал в петък от внезапно заболяване. Той наследи Джереми Скот като творчески директор на Moschino на 1 ноември, като преди това, в продължение на две десетилетия, е ръководител на отдела за дизайн на дамска мода на Gucci.

„Няма думи, с които да опишем болката, която изпитваме в този драматичен момент“, каза в изявление Масимо Ферети, председател на компанията майка на Moschino – Aeffe. „Въпреки че беше с нас само за много кратко време, Давиде успя веднага да си спечели нашето уважение и място в сърцата ни.

„Днес ние сме изправени пред отговорността да продължим това, което неговото въображение и креативност само бяха предвидили“, се казва изявлението, обявяващо кончината на дизайнера. „Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството и приятелите му.“

Рене е роден в Тоскана, учи в университета във Флоренция и в Polimoda в края на 90-те години. Започва кариерата си, работейки с ментора си Алесандро Дел’Акуа, преди да се насочи към Gucci през 2004 г.

В петък Дел’Акуа публикува публикация в Инстаграм в чест на покойния дизайнер. „Ти винаги ще бъдеш в сърцето ми“, написа той. Бившият творчески директор на Gucci Алесандро Микеле, с когото Рене работи в тясно сътрудничество в италианската къща, също се включи, като написа: „Мой сладък приятелю, брат, голяма любов…“.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
Мюглер: футуризъм, фантазия, фетишизъм
Манфред Тиери Мюглер, който въвежда V-образния силует и го превръща в емблема...
Read More
0 replies on “Почина Давиде Рене, новият творчески директор на Moschino”