Дежавю

С кой цвят свързвате пролетта? И на какво ухае тя? Отговаряйки на първия въпрос, парфюмните къщи, без да се наговарят, обличат обновените версии на ароматите в различни нюанси розово и опалесцентно бяло с розов подтон. На втория въпрос отговорите са много различни. И това е чудесно: имате избор.

Въпреки приликата с мелодия Miss Dior EDT е по-скоро хармония, спонтанна като вихрушка. Предишният фаворит пачули минава на втори план. Соловата партия е поверена на роза от Грас. Акомпанират й животворни цитруси и свежа момина сълза. „Лилията на полето“ и любимо цвете на мосю Диор пресъздават розови и зелени нотки, възвисени от жасмин.

Гурме с щипка екзотика. Angel Eau Croisiere на Mugler е луксозният ви тоалет за круиза в топли страни. Капризи от рода „Няма какво да облека“ не се приемат. Плодово-ориенталска, тоалетната вода е най-елегантното решение. Пачули и пралина препращат към класическия Angel от 1992 г., но тропическият акцент (манго, грейфрут и сорбе от касис) звучи ясно.

Сладостта на ванилия и сантал вече не доминира в Mon Guerlain Bloom of Rose на Guerlain. Поетичното излъчване на аромата се дължи на акорд на нероли. Но това не е главната иновация. Нотката на жасмин самбак е допълнена от българска роза. Като част от Герлинада (разпознаваем олфактивен „подпис“ на къщата) тя въплъщава невинност и зрялост.  

Бял диамант, синоним на последната звезда на нощта, ви преследва в живота. Небесната белота на La Nuit Tresor Musc Diamant на Lancome се дължи на бял мускус и в трите нива на пирамидата. Кадифена малина и пудрен абсолют от листа виолетка са като влюбването – пристрастяват. Нова интензивност на любовта придават роза дамасцена и жасмин. 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Волни пеперуди
Ако има символ на красотата за младите, то това е флуоресцентният блясък....
Read More
0 replies on “Дежавю”