5 тенденции от Седмицата на модата в Милано

тенденции

Милано не ни остави безразлични – предложи ни дългоочаквани дебюти, много минимализъм и голямата ни драма: все по-повсеместната прилика в естетиките на брандовете. Все пак видяхме практични и носими колекции, обединени под емблематичното за Италия ноу-хау. От къси панталони със сако, през чанти, които да прегърнете, до кожени дрехи през цялата година – това са петте тенденции, които селектирахме от подиума през изминалата седмица.

  1. Микрокостюм

Когато отваряте гардеробите си идната пролет, няма да посягате към стандартния костюм от дълъг панталон и сако – не! Когато времето се стопли отново, късите панталони ще изместят дългите крачоли. Tom Ford го пресъздават в кадифе, подобно на това, проектирано от едноименния дизайнер за Gucci през 90-те. Versace ни го предлагат в бонбоненорозов вариант, докато при Gucci, току-що оглавен от Сабато де Сарно, микрокостюмът се превърна в една от топ визиите на дебютното му ревю.

Tom Ford (Снимка: Vogue Runway)

2. Ресни навсякъде

Дълги, оцветени в металически цветове нишки никнат от коланите на Prada или се превръщат в неразделна част от роклите на момичетата-флапери, украсени с кристали. Превръщат се в експеримент от кожа при причудливите конструкции на Bottega Veneta. При Gucci те са фини лъчи светлина върху палтата.

Gucci (Снимка: Vogue Runway)

3. Декоративни ръкави

Дълги ръкави през лятото? Могат да са само бонус. Марки като Ferragamo, Calcaterra и Jil Sander са помислили за това, изкарвайки на модния подиум якета и топове, снабдени със стратегически декоративни ръкави, играещи ролята на пелерина.

Ferragamo (Снимка: Vogue Runway)

4. Чанти за гушкане

Може ли начинът, по който се носи една чанта, да се превърне в тенденция? Очевидно да. Достатъчно е да погледнете моделите на модния подиум, за да се убедите в това. В много случаи – от Prada до Ferragamo, от Tod’s до Fendi, чантите тип tote се държат близо до гърдите или под мишницата. Най-сетне дизайнерите започнаха да се държат с тях като с предмети с голяма сантиментална стойност…

Ferragamo (Снимка: Vogue Runway)

5. Всичко от кожа

Гарантираме, че тази тенденция вече е започнала да завладява модния свят, съдейки по рекламната кампания на Anine Bing с Кейт Мос. И макар че не е материя, която асоциираме с топлия период от годината, кожата ще остане актуална дори тогава: под формата на костюми, връхни дрехи, пищни поли, рокли с всякаква кройка и стил.

Bottega Veneta (Снимка: Vogue Runway)

Bottega Veneta (Снимка: Vogue Runway)

Spread the love
More from Ина Иванова
Опашката тип медуза е прическата на лято’22
Плитките се на мода всяко лято. Въпросът е кой вид ще е...
Read More
0 replies on “5 тенденции от Седмицата на модата в Милано”