Домът на Майкъл Дъглас и Катрин-Зита Джоунс

Кариерата на Майкъл Дъглас в Холивуд продължава цели шест десетилетия и е увенчана със забележителен списък от постижения – две награди „Оскар”, две „Златен глобус”, една „Еми”, както и престижната „Сесил Б. Де Мил”. И на 76 години звездата от „Уолстрийт“ няма намерение да забави темпото. Скоро го гледахме в сериала „Методът Камински“, за който бе номиниран за „Еми”, предстои да го гледаме в ролята на Роналд Рейгън в сериала „Рейгън и Горбачов“.

Дъглас и съпругата му – носителката на награди „Оскар” и „Тони” Катрин Зита-Джоунс, не само работят здраво, но и инвестират парите си добре. Звездното семейство притежава забележителна колекция от луксозни домове, включително на Бермудите, на Майорка и в родния на Зита-Джоунс Уелс. Неотдавна те решиха да се разделят с едно от притежанията си – луксозен апартамент в Манхатън, срещу сумата от 21.5 милиона долара.

Жилището заема деветия етаж на елегантната историческа сграда Kenilworth, проектирана от фирмата Townsend, Steinle and Haskell и завършена през 1908 г. Сградата е образец на класическата нюйоркска архитектура от началото на ХХ в. с всички характерни особености, като изящни детайли, високи тавани и просторни помещения. На разположение на обитателите са великолепно лоби и обща тераса на покрива.

Апартаментът се простира върху близо 500 кв.м, има 4 спални и 6 бани, както и впечатляваща гледка към Сентръл парк. Площта му обединява два апартамента, като първоначалните 15 помещения са обединени в 9. Към него има две складови помещения в мазето и допълнителен апартамент за персонала.

Махагоновите подове и рамките на вратите във фоайето и антрето са полирани до блясък. Дневната се простира на 120 м покрай големите прозорци с гледка към върховете на дърветата в парка. Махагоновата библиотека е съчетана с мебели от състарена кожа и зелено кадифе, а стъклена витрина приютява наградите на семейството. До дневната е официалната трапезария с вградена камина.

Изчистена и донякъде спартански обзаведена, но излъчваща лукс с белите си мраморни плотове и висококачествени уреди, кухнята преминава в ежедневната трапезария.

Две спални за гости споделят обща баня в северната част на апартамента. Третата спалня с прилежащата ѝ баня е разположена в по-слънчевата южна част заедно с просторната основна спалня и огромна мраморна баня, както и два дрешника.

Имотът включва още бар, тоалетна, сервизно крило със спалня и баня за персонала, перално помещение и няколко килера.

Поддръжката на целия този разкош излиза около 21 000 долара на месец. Може би това е една от причините двойката да иска да се раздели с него. През 2019 г. те се преместиха във великолепно имение в Ървингтън, Ню Джърси, напълно в стила на Гетсби.

Spread the love
More from Дона Делова
Валдорфските кукли на Цвети и Вили
Да запазим същността на детството за цял живот, гласи един от постулатите...
Read More
0 replies on “Домът на Майкъл Дъглас и Катрин-Зита Джоунс”