Паста с горгонзола, орехи и шоколад

Продукти:

1/3 ч.ч. орехи

1 опаковка паста по избор

1 с.л. масло

2 скилидки чесън

стрък пресен розмарин

1/2 ч.ч. течна сметана

½ ч. бяло вино

¾ ч.ч. горгонзола

1/3 ч.ч. настърган пармезан

кората на ½ лимон

сол

черен пипер

черен шоколад за сервиране

Приготвяне:

Изпечете орехите и ги нарежете на едро. Сварете пастата и запазете водата.

Запържете леко в маслото счукания чесън и нарязания розмарин. Налейте виното, сметаната и ¼ ч.ч. от водата, в която сте варили пастата. Прибавете двата вида сирене и бъркайте, докато се разтопи. Накрая овкусете соса със сол, пипер и лимоновата кора.

Отцедете пастата, изсипете соса при нея заедно с орехите и разбъркайте добре. Сервирайте поръсена с настърган черен шоколад.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 97

въглехидрати – 10 г

мазнини – 7 г

протеини – 2 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Салата от портокали и маслини
Продукти: 4 портокала (червени или обикновени) 100 г черни обезкостени маслини 1...
Read More
0 replies on “Паста с горгонзола, орехи и шоколад”