Продукти:
1/3 ч.ч. орехи
1 опаковка паста по избор
1 с.л. масло
2 скилидки чесън
стрък пресен розмарин
1/2 ч.ч. течна сметана
½ ч. бяло вино
¾ ч.ч. горгонзола
1/3 ч.ч. настърган пармезан
кората на ½ лимон
сол
черен пипер
черен шоколад за сервиране
Приготвяне:
Изпечете орехите и ги нарежете на едро. Сварете пастата и запазете водата.
Запържете леко в маслото счукания чесън и нарязания розмарин. Налейте виното, сметаната и ¼ ч.ч. от водата, в която сте варили пастата. Прибавете двата вида сирене и бъркайте, докато се разтопи. Накрая овкусете соса със сол, пипер и лимоновата кора.
Отцедете пастата, изсипете соса при нея заедно с орехите и разбъркайте добре. Сервирайте поръсена с настърган черен шоколад.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 97
въглехидрати – 10 г
мазнини – 7 г
протеини – 2 г