„Съблечи се за вечеря“

Смехът лекува. Може би не грип, но гарантирано помага при стрес и лоши мисли. Такива не липсват след тази изтощителна и ограничаваща 2020 година, за това поглеждаме в театралния афиш за нещо, подходящо за дните преди (а и след) празниците.

„Съблечи се за вечеря“ е постановка на Младежки театър „Николай Бинев, която привлече вниманието със своя хумор и чудесни диалози. Сюжетът днес изглежда все по-актуално заради модерните отношения и честите кризи на семейните отношения, в които често има трети и дори четвърти участник. Автор на пиесата е Марк Камолети. Преводач и режисьор Венцислав Асенов, а сценографията е на Теодора Лазарова.

Историята разказва за Бернар (Юлиян Петров), който тайно е планирал романтичен уикенд с очарователната си парижка любовница Сюзан (Веселина Конакчийска) в идиличната си провинциална къща, недалеч от Париж, докато съпругата му Жаклин (Гергана Христова) отсъства от дома. Бернар е уредил пристигането на изискана готвачка Сюзет (Ния Кръстева), която да осигури вкусни и изкушаващи ястия, които да превърнат подготвяния уикенд в прекрасно изживяване. За да бъде всичко убедително пред съпругата му Жаклин, Бернар е поканил и най-добрия си приятел Робер (Александър Хаджиангелов), за да му осигури „алиби“ пред жена му. Всичко звучи перфектно подготвено – какво би могло да се обърка?

Марк Камолети (1923-2003) е автор на повече от 40 пиеси, които са превеждани на десетки езици и са поставяни в над 55 държави по целия свят. Само в Париж са изиграни над 20 000 представления на спектакли, създадени по негови пиеси. Пиесата „Съблечи се за вечеря“ е била реализирана в някои от най-големите европейски и световни градове, превръщайки се в постоянна част от репертоара на местните театри в продължение на дълги години. Друга негова пиеса – „Боинг-боинг“ (с премиера на 10-и декември 1960 г.) е най-играната френска пиеса според „Книгата за рекорди на Гинес“.

Постановките са на 10 декември 2020, 15 и 25 януари 2021 от 19 на Голяма сцена на Младежки театър „Николай Бинев“

Spread the love
Tags from the story
,
More from Вида Пиронкова
Димитър Косев: Мечтая на дребно, за да сбъдвам повече
На 28 години той е главен диригент на Държавна опера-Русе и на...
Read More
0 replies on “„Съблечи се за вечеря“”