Стинг и Труди: Седем часа секс, 40 години любов

Връзката им започва със скандал, но тя все още е светлината на живота му

Сто на сто сте попадали на хвалбите на Стинг, че прави тантра секс с жена си по 7 часа. Той пуска бомбата в интервю пред Боб Гелдоф в началото на 90-те и моментално си спечелва славата на сексмашина. Доста години по-късно все пак уточнява, че в тези 7 часа се включват вечеря, кино и разговори и че тантра като цяло набляга на близостта и интимността, а не толкова на самия секс. Жена му пък е още по-директна и отсича, че нищо такова няма, просто двама рокаджии са седнали да се надпиват и надлъгват. С две думи, ситуацията е „не били компютри, а компоти“. Въпреки тези уточнения обаче стореното е сторено и на Стинг продължава да му се носи славата, макар да е вече над 70-годишен.

С ъс или без седемчасов секс истината е, че двамата продължават да се обичат вече толкова години и са една от най-стабилните двойки в шоубизнеса. Наистина, началото на връзката им не е повод за гордост, но, изглежда, всичко си е заслужавало.

Имало едно време… две приятелки

Гордън Матю Томас Съмнър, както е истинското име на Стинг, израства в строго католическо семейство. Парите все не достигат и макар от малък да копнее за музикалната сцена, баща му попарва мечтите му с препоръката да си намери „истинска работа“. Така след няколко години в университета Матю прекъсва и започва да изкарва хляба си. Работи какво ли не – кондуктор, данъчен служител, строителен работник, дори учител, а вечер свири по джаз клубове. Там получава от колега музикант прякора Стинг (Жилото) заради пуловера на черни и жълти райета, с който излиза на сцената.

През 1976 г. Стинг се жени за ирландската актриса Франсис Томелти. Същата година се ражда синът им Джо, а през 1982-ра – дъщеря им Фюша Кейт. „Тя промени живота ми – казва той за съпругата си. – Беше катализатор за трансформацията ми в нещо съвсем различно.“

Трансформацията обаче поема в неочаквана посока. През 1977 г. семейство Съмнър се запознава с Труди Стайлър, която живее малко по-надолу по улицата. Двете жени бързо намират общ език и скоро се превръщат в най-добри приятелки, освен това Труди също е актриса и с Франсис играят заедно в театъра. Що се отнася до мъжа, той стои далеч от неприятности… засега. Вместо това се посвещава на музиката. Същата година основава групата The Police, която само година по-късно подписва договор със звукозаписна компания и е на път да се превърне в световен феномен.

През 1982 г. Стинг и Труди не успяват да устоят на привличането и стават любовници. Година по-късно тя забременява. 1983 г. е златна за The Police – тогава излизат хитовете Roxanne, Every Breath You Take, Every Little Thing She Does Is Magic, Don’t Stand So Close To Me. Групата прави и световно турне. Но на него Стинг не е придружаван от съпругата си Франсис, а от Труди, която изкарва почти цялата си бременност на път.

Заедно в добро и зло

И Стинг, и Труди не обичат да говорят за онзи период. „Никой от нас не се гордее с това, което се случи –  казва тя. – Но то просто се случи. Обикнахме се, заживяхме заедно, имахме още деца. Това е историята на нашия живот.“

През 1984 г. Стинг най-сетне получава развод. Същата година се ражда третото му (и първо от Труди) дете – дъщерята Бриджит Майкъл. Имат още три – Джейк, Елиът и Джакомо.

Никак не им е лесно на влюбените в началото на общия им път. Публичното неодобрение е огромно и то се изсипва основно върху Труди. Обвиняват я, че е разбивачка на семейства, че е златотърсачка, че е предала приятелката си, обвиняват я дори за разпадането на The Police. Приятелите се отдръпват, ролите в театъра и киното драстично намаляват. Най-безпощадни са медиите. „Какво прави Стинг с Белязаната?“, крещят заглавията (Труди има белег на лицето след ужасен инцидент в детството – б.а.). На Стинг му трябва друга жена, някоя по-красива, по-секси, по-рокендрол.

А какво казва по въпроса самият Стинг? В автобиографията си Broken Music (2003) признава, че се влюбил в Труди в мига, в който я зърнал. „Очите ѝ са бледозелени, а върху лявата ѝ буза има избледнял белег, който се извива като насилствен спомен за животински нокът. Странно, но белегът по никакъв начин не намалява красотата ѝ, а я кара да изглежда като ранен ангел.“

Двамата се женят чак през 1992 г., след 10 години съжителство и три деца. Сватбата е в Уилтшир, Англия, булката е във Versace, а гости са Боб Гелдоф, Питър Гейбриъл и още куп звезди. По това време Труди вече е реабилитирана в очите на обществото, а подкрепата за съпруга ѝ след разпадането на групата му е високо оценена. През 1995 г. се ражда и най-малкото им дете Джакомо. Музикантът признава, че никога не е имал намерение да става баща и децата му са плод на случайността – най-щастливите случайности в живота му. „И шестте ми деца са изумителни човешки същества, които на свой ред произведоха други седем чудесни същества. И като си представите, че всичко това се случи, без да искам. Не възнамерявах да стана патриарх на цяло племе, но ето ме, че съм точно такъв“,  казва той.

Стинг отглежда децата си като независими и успели личности, дори нещо повече – те няма да наследят нито цент от състоянието му, което към момента възлиза на 550 милиона долара. Не защото е стиснат, а защото смята, че не е добре за тях. „Те са научени да не чакат нищо наготово. Разбира се, че винаги ще им помогна, ако изпаднат в беда, но от друга страна, не бих ги ограбил от такова прекрасно и трудно преживяване – да градят собствения си живот.”

Не всичко е цветя и рози в живота на Стинг и Труди. Освен външните белези тя има и вътрешни – страда от дислексия и синдром на дефицит на вниманието с хиперактивност. Но двамата преодоляват трудностите с обич и чувство за хумор. „Той е страшно подреден, аз пък съм страшно разхвърляна. Предполагам, понякога му писва и затова ходи на турнета“, шегува се Труди.

Тантра и други удоволствия

Макар онези 7 часа в леглото да се оказаха попреувеличени, сексът все пак е много важна част от семейния живот на Стинг и Труди. Освен тантра маратоните двамата признават, че обичат експериментите и ролевите игри. „Не ми е интересен еднообразният секс. Харесвам в секса да има театър, игра… Харесва ми, когато жена ми се преоблича и се превръща в някоя друга”, откровеничи музикантът. Допълва още, че за една връзка е важно двамата не само да се обичат, но и да се харесват, а също и да са добри приятели. Стинг и Труди споделят много общи интереси – не само тантра, но и йога като цяло, включват се и в различни благотворителни каузи, пътуват много. През 90-те двамата купуват имение в Тоскана и започват да отглеждат грозде и да произвеждат вино – всеки вид кръстен на някой от хитовете на Стинг.

В крайна сметка връзката, която започва със скандал и драма, се е превърнала в спокоен, удовлетворяващ и изпълнен с наслади семеен живот. Каква е тайната? Стинг казва, че тайна няма и всичко е въпрос на късмет. „Това е някакво чудо, но не го приемаме за даденост. Ние не сме само любовници, а сме и приятели. Обичаме се, но освен това се харесваме, това е важна разлика. Любовта е страст и всичко, свързано с нея, но да харесваш някого и да се наслаждаваш на компанията му е нещо малко по-различно и трае по-дълго. Така че може да имате и двете и мисля, че това е важно – да си женен за най-добрия си приятел. Връзките не са лесно нещо, според мен дори са противоестествени, но ние извадихме късмет. Когато Труди влезе в стаята, все още озарява целия ми свят.“

Spread the love
More from Дона Делова
Невинни години
Арт наив като лекарство срещу стреса и загубата на смисъл Наивизмът, известен...
Read More
0 replies on “Стинг и Труди: Седем часа секс, 40 години любов”