Философски за успеха и провала

На пазара вече е новата книга от поредицата „Философски закуски“ на издателство „Точица“. Този път темата е „Успехът и провалът“ – тема, която засяга не само децата, а и нас, техните родители. Днес успехът се приема като мерило за личните качества и всеки провал е неизбежно болезнен.

Слаб „2“! Последен по успех в класа! Децата ни са бомбардирани с послания, че в нещо са се провалили. Ако не е училищният успех, то ще е социалният им живот. Или външният вид? Друго? Дори родителят да се опитва да е по-спокоен, цялото общество сякаш нахъсва детето: мисли му, ако се провалиш!
Нищо чудно, че отношенията ни с успеха и провала остават трудни цял живот. Понякога дори жертваме всичко за успеха, а той… не ни се услажда. Представяте ли си?

Книгата на Мишел Пюеш и Брижит Лабе задава нужните въпроси още в началото на този път. Има ли всъщност недостатъци успехът? Може ли провалът да ни бъде приятел? Да ни научи на нещо ценно? Защо понякога се чувстваме зле, въпреки че според другите сме успели? И какво значи да се състезаваме със себе си? 

„Успехът и провалът“ е седмата книга от поредица „Философски закуски“, издадена в България; по-рано тази година излезе и „Същност и външност“.  Типични за поредицата са кратките, забавни истории, чрез които авторите обръщат внимание върху различните страни на въпроса. В „Успехът и провалът“ ще видим смешните претенции на една певица, доволната усмивка на последния колоездач от „Тур дьо Франс“, един загорял сладкиш, едно прохождащо момиченце… всички уловени смешно в чудесните рисунки на Жак Азам.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Цели или половинки? PALMERS SS 2021 Beachwear collection е тук
Синя шир, палмови клони и бял пясък PALMERS ни отвежда в най-прекрасното...
Read More
0 replies on “Философски за успеха и провала”