Сребро в косите

Ужасът на всяка жена – посивяването, вече е моден тренд. При това има своя фешън термин – grombre (комбинация от англ. думи за раста и омбре). Ефектът се получава, когато посивелите корени малко по малко превземат косата по нейната дължина, контрастирайки на естествения пигмент в нейните краища.

Дали заради пандемията, която затвори мнозина от нас през 2020 по домовете и с това направи посивелите корени видими за околните, или просто като продължение на тенденцията да не заклеймяваме възрастта – тази година grombre е във възход. Повече от силен трендът направи дори косите на младите жени в сиво и им прибави мечтателна романтичност.

Да, смелостта да следваме естествения ход на времето и да избираме естествеността, не са тенденции от тази година. Всъщност се засилват особено много в последните 10, когато феминизмът вече не е срамна дума за жените с L на челото, а е отговор на битката срещу дискриминацията. И по всичко личи, че през следващите няколко модни сезона всички влиятелни модни инфлуенсъри ще работят в тази посока.

На кичури, допълнително подсилено или посребрено сивото в косите е припознато от някои от звездите дори само за временно увлечение. Други пък са го превърнали в своя запазена марка, с която борят предразсъдъците, че остаряването непременно е нещо лошо за жените. Въпросът вече не е дали имаме сребро в косата. Въпросът е дали и как смятаме да го носим. Едни с гордост, а други за експеримент.

Spread the love
Публикувано от
Още от Надя Костова

Мария в Louis Vuitton и Жените наистина плачат

Мария Бакалова облечена от глава до пети в Louis Vuitton събра погледите...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ