Кевин Гътри от „Фантастични животни“ с 3 години затвор за изнасилване

(Photo by David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

Все повече известни и влиятелни личности от света на шоубизнеса попадат под ударите на закона и актьорът Кевин Гътри стана един от тях. Британецът, който участва в поредицата „Фантастични животни“, беше осъден на три години затвор заради сексуално посегателство над жена.

33-годишният актьор, който изигра ролята на Абернати в света на магията на Дж. К. Роулинг, чвече е вписан в регистъра като сексуален насилник. Според BBC News, Гътри отрича всички обвинения и за сега не е коментирал присъдата си.

Съдебните документи посочват, че предполагаемото нападение се е случило през 2017 година в апартамента на друг актьор – Скот Рийд, който не е обвинен. Казва се, че 29-годишната жертва се е почувствала зле по пътя към срещата с двамата мъже в бар в Глазгоу. Според BBC News, Рийд е получил обаждане от таксиджия, който е докарал жената, след което актьорите я пренесли в апартамента на Скот и я сложили на леглото.

Рийд веднага се обадил на спешната линия на парамедиците в Шотландия и оставил Гътри да наблюдава жената, за да се увери, че всичко с нея ще бъде наред. Жертвата казва, че актьорът е започнал да я насилва, но е спрял, след като Скот е влязъл в стаята. „Това, което прави деянието ви още по-ужасно е фактът, че сте го направили, когато е трябвало да се грижите за друг човек. Жертвата ви не се е чувствала добре и е имала нужда от вашата помощ“, казва съдията Том Хюс. Той допълва, че 29-годишната жена смята, че питието ѝ е било подправено с нещо и именно затова се е почувствала зле. „Другият мъж се е опитал да потърси помощ по телефона. Вие сте били оставен сам в стаята с жената, за да се грижите за нея, когато тя не е имала тази способност. И тогава сте извършили това ужасно престъпление“, завършва съдията.

По думите на Хюс, единствената справедлива присъда, е изпращането на Гътри в затвора за период от три години. На журито са били предадени всичките медицински доклади от прегледите на жертвата, както и намерените ДНК-доказателства. „Заседателите трябваше да претеглят вашите думи и тези на жената, като решиха да повярват на нея“, казва той на актьора.

Засега не е ясно дали той ще обжалва.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Живко Петров и френският джаз китарист Юго Липи с концерти в Париж и София
След изключително успешния им концерт през декември 2023 в култовия парижки джаз...
Read More
0 replies on “Кевин Гътри от „Фантастични животни“ с 3 години затвор за изнасилване”