Легендарният Lotion P50 на Biologique Recherche става на 50 и празнува с 3 изключителни жени

Biologique Recherche

Това е една любовна история на три красиви българки и бранд посланици на френската козметична марка Biologique Recherche. Денина Мартин, Деница Стоянова и Евгения Джaферович се срещат с иконичния Lotion P50, докато търсят решение за различни несъвършенства на кожата си, и му се доверяват изцяло за своето неповторимо сияние. Днес никоя от тях не се разделя със своя Свещен Граал, както го описват козметичните експерти по целия свят, и го препоръчват горещо и на най-любимите си хора. А какво по-убедително ревю за ефекта му от това!

Създадена от основателя на Biologique Recherche Иван Аллуш през 70-те години на миналия век, формулата на Lotion P50 има възстановяващо, пречистващо, почистващо и меко, но ефективно ексфолиращо действие, за да помогне за обновяването на епидермиса и засилването на неговите регенеративни свойства. Постигането на успех в този труден баланс между нежно ексфолиране и съхраняване на защитната бариера на кожата се превръща в крайъгълен камък в рутината на Biologique Recherche.

Обещанието за освежена и тонизирана кожа е кодирано и в името на лосиона – P за пилинг и 50 за дните, които са необходими на епидермиса за два възстановителни цикъла (между 21 и 28 дни всеки). С помощта на алфа- и бетахидрокси киселините в състава: млечна, салицилова, фитинова и ябълчена, витамин В3 и растителни екстракти още с първото нанасяне идва онази разлика в усещането, която може да бъде сравнена само с посещение в козметично студио. Крайният резултат е регулиране прекомерната секреция на себум, хидратиране, нормализиране на рН-то, засилване на сиянието и придаване на младежки вид.

Насочвайки се към едни от най-честите проблеми, с които се сблъскваме в грижата за кожата, Biologique Recherche създава цяло семейство от балансиращи продукти или лосиони – P50, P50V, P50W, P50 PIGM 400. А ето какво стои зад абревиатурите: P50 държи под контрол акнеичната, мазната и хиперкератинизираната кожа, P50V – съдържащите се витамини го правят подходящ за девитализирана или без тонус кожа, P50W – най-нежният с формула, богата на противовъзпалителни съставки, препоръчва се при фина и чувствителна кожа, и P50 PIGM 400 – изсветлява тена, регулира синтеза на меланин и предотвратява появата на нови петна.

Ако вече сте готови да поверите на Lotion P50 сиянието на лицето си, трябва да ви обърнем внимание, че това е възможно единствено след консултация с експертите на Biologique Recherche. Тази стъпка ви предпазва от опасността да изберете продукт, който няма да отговаря точно на нуждите на нежната ви кожа.

Вече 4 години не се разделям с него

– Денина Мартин

Майка на две малки деца, модел, дизайнер на собствена марка облекла, Денина Мартин е от онези жени, които нямат време за губене в безполезни и безкрайни терапии. Когато се появи проблем, тя подхожда директно към него с необходимата доза „проучване на пазара“. Така преди повече от 4 години за пръв път среща Lotion P50. Случва се в етап, в който не харесва състоянието на кожата си.

„Откакто заживях в София, лицето ми се промени и, за съжаление, не беше към добро. Мръсната градска среда доведе след себе си лош тен, сивота, повяхване и за капак – черни точки. Тогава на представяне на Biologique Recherche се запознах с Lotion P50. Вече 4 години не се разделям с него. Той е сред продуктите, които не сменям дори при промяната на сезоните – винаги го държа близо до себе си“, започва своята любовна история с иконичния лосион Денина.

Запознанството им изцяло променя стратегията ѝ в почистването на кожата. Благодарение на Biologique Recherche научава, че вместо механично трябва да заложи на нежно обновяване. „С механичната четка, която използвах тогава, само бях довела кожата си до по-тежко състояние. Но P50 промени цялата ми философия върху процеса и ми показа, че кожата може да се почиства сама, а аз само да ѝ помагам с лосиона.“

Неслучайно и вариантът, който експертите на марката ѝ препоръчват, е P50W – най-нежният от семейството. С формула, богата на противовъзпалителни съставки, той успява да се пребори с черните точици, да озари и да подобри цвета на лицето за кратко време. При това го прави изключително деликатно. „Подхождам към протоколите на Biologique Recherche почти религиозно и спазвам всички инструкции за употребата им. Така в началото, докато кожата ми се адаптираше към лосиона, го нанасях с навлажнен тампон. Сега използвам P50W след почистващото мляко като част от ежедневната си бюти рутина. Следващите стъпки се променят през сезона, но най-актуалните ми са хидратиращ серум, крем и за завършек една помпичка 50SPF, смесен със Serum de Teint. И кожата ми заблестява“, разкрива Мартин.

В края на юли Денина я очаква един от най-вълнуващите моменти в живота на всяка жена – сватба. И разбира се, Lotion P50W е неделима част от подготовката ѝ за този бляскав ден.„Преди церемонията реших да съм изключително стриктна в грижата към лицето си. Обещах си поне 50 дни, в които да си дам цялото внимание, от което имам нужда. И разбира се, Lotion P50W.“

P50 е като любота в живота – вечен.

– Деница Стоянова

Модел, предприемач, пътешественик и майка на две палави момичета, Деница Стоянова е свикнала да носи по няколко дини под мишница и не се оплаква от това. Особено когато се чувства добре в кожата си. А за това основна заслуга имат Lotion P50 и Biologique Recherche, с които красивата брюнетка се среща по време на пандемията от ковид-19. Както повечето от нас, така и Деница преживява своите трудни моменти в този период на ограничения, но връща сиянието си и самочувствието си с помощта на P50. И оттогава не се разделя с него дори когато пътува по света.

„Lotion P50 дойде и преобърна целия ми бюти свят. Biologique Recherche изцяло промениха разбирането ми за грижа към кожата. Научих се да отделям достатъчно време за себе си, а това, мисля, е важно за всяка жена. P50 ме спаси от пигментните петна, тъй като моята кожа е от онези „специални“, които дори да не докоснеш – излизат петна“, споделя Деница, докато се приготвя да я заснемем в празничната сесия за 50-ия рожден ден на Lotion P50. Без грим, напълно натурална в ранните часове на този горещ юнски ден, няма как да не ни впечатли със сияйния си тен без несъвършенства. Деница споделя, че често се снима така и за социалните медии, в които има десетки хиляди последователи. Проява на самочувствие, което само усещането за здраве може да даде на една взискателна към външността си жена. Или сигурността на верен съюзник като P50.

„Още с първата ни среща ме съблазни с обещание за сияйна и гладка кожа – това, което липсва на всички жени, особено в определени периоди от живота. Тогава реших да съм му посланик, за да може да достигне до всяка, която има нужда от него. Веднъж използван, P50 остава завинаги до нас. Като любовта на живота. Така го приемам и аз – бутилка любов към кожата ми.“ Дори когато се налага да променя рутината си в грижата за лицето спрямо сезоните, Деница никога не се отказва от ключовите елементи в нея. Такъв именно е лосионът на Biologique Recherche, който нарича Светия Граал. Изработила си е специфичен трик за нанасянето му и без колебание го споделя с последователите си.

„Разделям тампонче за почистване на грим на 2 и го напоявам с лосион. Работя с двете половини симетрично, за да нанеса продукта едновременно върху цялото лице. По този начин се пести продукт и магията се случва два пъти по-бързо“, разкрива тя. Екологичният подход е особено важен за Деница. Самата тя е проактивна по темата и дава идеи в посока рециклиране и кръгова икономика. Признава, че отговорното отношение към ресурсите на планетата е още една от причините да симпатизира толкова много на Biologique Recherche. По инициатива на Весела Куртева, официален представител на марката за България, и в подкрепа на международната CSR политика на Biologique Recherche през 2022 г. стартира кампания за събиране на празните опаковки от продукти на Biologique Recherche във всички партньорски центрове в страната.

През април тази година Biologique Recherche – България постави начало на партньорство с Българско Екологично дружество (bgeco.org), за да вложи средствата, събрани от предадените опаковки, в подкрепа на дивата флора и фауна в България. Това е още една от стъпките в холистичния подход на марката, за която нуждите на клиентите вървят ръка за ръка с вниманието към околната среда.

Biologique Recherche

Той е нашият любим семеен ритуал.

– Евгения Джаферович

Ако някога сте срещали на живо Евгения Джaферович, навярно сте останали поразени от две неща – покоряващия ѝ сексапил и силното ѝ присъствие. Ако сте имали възможност да си поговорите, тогава със сигурност сте се запознали и с чудесното ѝ чувство за хумор, което присъстваше и по време на цялата фотосесия за 50-ата годишнина на любимия ѝ продукт на Biologique Recherche – Lotion P50.

С него се запознават като в романтичен филм – на една красива вечеря, организирана от представителите на марката в България. Връзката им се задълбочава, когато по време на събитието Евгения печели томбола за пътуване до Париж и шансът да се запознае отблизо с чудесата, които твори френският бранд. Тази магия така я опиянява, че през следващите години приема да се превърне в посланик на Biologique Recherche, за да популяризира продуктите им сред последователите си в мрежата.

Евгения е от жените, които трудно остават незабелязани и точно затова грижата за външния вид не е просто каприз – тя е част от същността ѝ. А правилното отношение към кожата е ключът към увереността, с която крачи по улиците и приковава погледите на мъже и жени. „Като жена и гримьор използвам много козметични продукти в ежедневието си. Мога да кажа, че преди запознанството ми с Lotion P50 не се грижех толкова за проблемите си, колкото се опитвах да ги прикрия. Това не водеше до решение. P50 спаси, възстанови и обнови кожата ми. Може да се каже, че в началото имахме своите търкания заради неговия силен характер, но в един момент открихме общ език, кожата свикна и сега не може да живее без него“, признава тя.

Biologique Recherche

Любовта към иконичния продукт на Biologique Recherche Евгения споделя и със семейството си. След като Жени започва да използва Lotion P50, нейният съпруг Ваня Джaферович с любопитство посяга към флакона. При консултация със специалист му избират правилния за него вариант, с който бившият футболист атакува проблемите още в зародиш. „При него се наложи много сериозна грижа тази година заради дългото му излагане на слънце. Мога да кажа, че нито веднъж не е изгорял въпреки карибските жеги само благодарение на Protection U.V. SPF 50“, разкрива Евгения.

Последна към семейната рутина се включва дъщеря им Леа, която е в онази симпатична възраст, когато бушуват хормони и се появяват първите несъвършенства. Момичето обаче има на своя страна
най-добрите съюзници. „Едно от най-важните неща, които може да направи всяка жена, е да знае как да се грижи за кожата си от възможно най-ранна възраст. Леа използва почистващо мляко, Lotion P50W, серум, помагащ в борбата с пъпчиците, които вече се появяват, и завършва с подходящ крем отново с тази цел“, споделя Джaферович. А вечер, когато всеки от тримата е изпълнил своя бюти протокол, става още по-забавно. Преди да се насладят на любим сериал или нов филм, тримата за разкош посягат към маските за лице.

„Много ми е любимо да смеся Masque Vivant с малко сода бикарбонат, а в зоната на очите да сложа Masque Biofixine. Patchs Défatigants е истинска магия в дни, в които очите ми трябва да се събудят бързо. Обичам да ги използвам и преди снимки като днес“, издава тайната си за неустоимо сияние Евгения.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Скалата става президент?
Дуейн Джонсън – Скалата за президент на САЩ? Тази идея гравитира от...
Read More
0 replies on “Легендарният Lotion P50 на Biologique Recherche става на 50 и празнува с 3 изключителни жени”