Хевиметъл

Носталгия по стила диско, разтопен метал, футуристичен блясък… Свивате ли пръстите? Празничният сезон поставя условие: среброто е резервирано не само за фешън, но и за бюти репертоара

Понякога ви се струва, че живеем в ерата на минимализма. Може би все пак максимализмът е жив, ако посипаният с искри подиум е някаква индикация. Не е за вярване, но според експертите визията, напомняща диско кълбо, е лекарство номер едно за ситуативна тъга. Marc Jacobs, Balenciaga, JW Anderson, Tom Ford… са съгласни със заключението. В крайна сметка едно момиче има нужда от нещо, в което да танцува. Alberta Ferretti,Versace и Off-White пък стигат до друг дълбокомислен извод. Не всичко, което блести, е злато. Понякога е разтопено сребро. Предвижданията са, че то ще стигне нов ценови рекорд на световните борси. Идеята за завладяване на далечни светове падна присърце на Area и Rick Owens. Метализираните материи напомнят за студената светлина на звездите и обвивката на космическите кораби. Paco Rabanne ни връща в Средновековието. Рокли от метална мрежа, символ на марката, приличат на ризници, а маските на лицето – на рицарски доспехи. Метафората – модата като оръжие, никога не е била толкова буквална.

Блестете и разпръсквайте светлина по всяко време и навсякъде, призовават визажистите. Среброто официално обра лаврите на победител и в макиажа. Най-напред с материала е Миланската седмица на модата. Настроение: Снежна кралица. Тактика: привличане на внимание и отражение на лунните лъчи. Връщайки ни в 90-те, когато металикът е признат официално за основна бюти тенденция, Fendi и Emporio Armani залагат на семпъл, но вечен образ на красотата. За Valentino Пат Макграт експериментира в стил cat eye. Пространството между двете очни линии – едната в гънката на клепача и другата по линията на растеж на миглите, гуруто на макияжа запълва със сребърни сенки. Блестящите клепачи не са от вчера, но някои дизайнери изнесоха пигментите извън зоната на комфорт. Последното увлечение на Marni е… металургията. Иначе няма как да си обясним сребристия брокат, който буквално се разлива по челото, бузите, брадичката и върховете на пръстите, превръщайки моделите в блестящи платна. За разлика от пролетта, когато предложението на Frankie Morello изглежда като бомба с пигменти, експлодирала на лицето, сега визажистите се ограничават само в областта на устата. Може би е твърде много за офиса, но е 100% нещо, което трябва да опитате. Устните на GCDS, „фолирани” в сребрист металик, също правят нестандартно изявление. И коафьорите се втурнаха да разкриват потенциала на метала. Среброто е акцент, който минава през цялата колекция на Erdem. Ретро прическите не са изключение. Стилизирани преди шоуто, перуките с актуалната „студена вълна” (оформя се с пръсти ) се напръскват със сребърна боя. 

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Двойно Монро
Един пиърсинг е изключение, два – случайност, три – тренд. Запознайте се...
Read More
0 replies on “Хевиметъл”