Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд

Getty Images

Отбележете си първия понеделник на май в календара, защото темата на Met Gala за 2023 г. вече е обявена. Въпреки че модните фенове в TikTok се надяваха тя да бъде „космос“, музеят Метрополитън обяви, че следващата година ще отдаде почит на един от най-талантливите и продуктивни дизайнери на миналия век: Карл Лагерфелд.

Изложбата „Карл Лагерфелд: A Line of Beauty“ ще бъде открита през май следващата година в Метрополитън, като известните личности ще трябва да почерпят вдъхновение от работата на покойния дизайнер в някои от най-престижните луксозни къщи.

Карл Лагерфелд излиза за поклон след ревюто си за сезон пролет-лято 2012 през октомври 2011 г. в Париж (Getty Images)

Лагерфелд, който почина през 2019 г. след усложнения от продължаващата битка с рака на панкреаса, имаше забележителна кариера, която обхващаше десетилетия и модни къщи. Приносът му към модната индустрия е огромен – от Chanel, Chloé, Fendi, Balmain до собствената му едноименна модна марка.

Ако трябва да споменем някои от тях, създаването на характерния за Chanel преплетен монограм „CC“ и мотивът с двойно F за Fendi със сигурност ще бъдат сред тях.

Освен това, с неговото неподражаемо чувство за стил, не се съмняваме, че творческите директори на любимите ни луксозни модни къщи ще бъдат развълнувани (ако не и уплашени) да създадат визии, базирани на творчеството му.

Spread the love
Tags from the story
More from Ина Иванова
Calvin Klein се завръща на модния подиум
Италианка стана първата жена начело на една от най-известните американски марки Вероника...
Read More
0 replies on “Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд”