Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд

Getty Images

Отбележете си първия понеделник на май в календара, защото темата на Met Gala за 2023 г. вече е обявена. Въпреки че модните фенове в TikTok се надяваха тя да бъде „космос“, музеят Метрополитън обяви, че следващата година ще отдаде почит на един от най-талантливите и продуктивни дизайнери на миналия век: Карл Лагерфелд.

Изложбата „Карл Лагерфелд: A Line of Beauty“ ще бъде открита през май следващата година в Метрополитън, като известните личности ще трябва да почерпят вдъхновение от работата на покойния дизайнер в някои от най-престижните луксозни къщи.

Карл Лагерфелд излиза за поклон след ревюто си за сезон пролет-лято 2012 през октомври 2011 г. в Париж (Getty Images)

Лагерфелд, който почина през 2019 г. след усложнения от продължаващата битка с рака на панкреаса, имаше забележителна кариера, която обхващаше десетилетия и модни къщи. Приносът му към модната индустрия е огромен – от Chanel, Chloé, Fendi, Balmain до собствената му едноименна модна марка.

Ако трябва да споменем някои от тях, създаването на характерния за Chanel преплетен монограм „CC“ и мотивът с двойно F за Fendi със сигурност ще бъдат сред тях.

Освен това, с неговото неподражаемо чувство за стил, не се съмняваме, че творческите директори на любимите ни луксозни модни къщи ще бъдат развълнувани (ако не и уплашени) да създадат визии, базирани на творчеството му.

Spread the love
Публикувано от
Още от Ина Иванова

Лий Радзиуил – нещо повече от просто малката сестра

Тя има вкус, финес, талант, бърз ум, но така и не успява...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ