Шер изненада всички с появата си на ревюто на Balmain

Getty Images

„Това лято всички видяхме как климатът продължава да се изменя. Както и всички пожари по света. Така че да се връщаме на модната седмица през септември и да мислим дали панталоните ни ще са с висока или ниска талия, ми се струва малко безсмислено.“ Това са думите на Оливие Рустейн пред Vogue.

Ревюто на Balman изненада гостите (и интернет) с появата на 76-годишната Шер на сцената. Облечена в сребрист гащеризон от спандекс и черни ботуши на платформа, тя излезе след 98-те визии от колекцията pret-a-porter за пролет-лято 2023. Певицата рекламира новата чанта на френската модна къща и се появява във видеото преди ревюто, но никой не предполага, че накрая ще излезе на сцената рамо до рамо с Рустейн. Впрочем това звезди да закриват модно ревю се оказва успешен подход за Донатела Версаче през годините и сега се вижда, че методът работи и при Balmain.

Getty Images

Облечен като самурай, зад кулисите Рустейн споделя, че макар тази колекция да не е 100% устойчива, все пак са използвали тъкани от хартия, банан и плетена ракита (при първите визии), за да бъде тя възможно най-екологична. Изпъкват транскултурните препратки и референциите към Ренесанса при щампите и кройките (леко намигване към Jean Paul Gaultier, където Рустейн бе гост дизайнер за миналата им колекция).

Снимки: Balmain / Gorunway.com

Шоуто се проведе на стадиона „Стад Жан-Буен“ в 16-и район на Париж, избран по-скоро заради капацитета му, отколкото заради местоположението му. Публиката почти достигна 8000 души, членове на така наречената Balmain Army, които си закупиха билети, след като направят дарение на Red. Събитието с основание беше наречено фестивал, а не шоу. Дори бяха осигурени закуски.

Може да изгледате цялото шоу тук:

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
5 тенденции от Седмицата на модата в Милано
Милано не ни остави безразлични – предложи ни дългоочаквани дебюти, много минимализъм...
Read More
0 replies on “Шер изненада всички с появата си на ревюто на Balmain”