Nika Paris: Български Агент 007 в италианския „Х фактор”

Една шестнадесетгодишна българка накара цяла Италия да занемее през септември, след като изпя на френски език хита на Заз Je veux, а менторите в „Х фактор”- Италия ѝ дават четири „да“. Никол Паласчева, както е името на момичето с артистичен псевдоним Nika Paris, стигна до финалните концерти в състезанието

От четиригодишна Никол Паласчева свири на пиано, на шест започва да пее, а 10 години по-късно вече композира. През последната година Никол и познатата ни от страниците на D!VA диригентка Дарияна Куманова, която подготвя млади изпълнители за Сан Ремо в своята певческа школа до Милано, работят интензивно по метода на „пълното потапяне“ в музиката. В момента 16-годишната българка има десет завършени авторски песни.

Правилната подредба на звездите

Никол заминава за Италия и отива директно при Дарияна, която е и неин ментор в момента извън „Х фактор”. Момичето е там вече четири месеца, когато се заговаря за формата и в студиото на Дарияна кипи ентусиазъм и летят надежди. Тогава Куманова ѝ предлага да я пробва за „Х фактор”. Никол е силно озадачена, защото не говори италиански, нито пък е италианка и не вижда как би могла да участва. Но двете с преподавателката решават да пробват, пък каквото стане. Красивата чернокоса тийнейджърка мисли, че всичко опира и до късмет, до правилния човек, който да те бутне напред, до точния момент и обстоятелства. До правилната подредба на звездите.

Благодарна е на майка си, която ѝ дава стимул и я пуска да замине за Италия и да живее сама, както и на менторката си Дарияна, която се грижи денонощно за нея – запознава я с точните хора, води я на точните места, обучава я. Никол научава и италиански език през този период, Дарияна забранява на всички около нея да ѝ говорят на английски. Дори собствената ѝ майка е изненадана, че дъщеря ѝ говори на италиански по телевизията.

В момента въпреки суперангажираността си с формата  Никол учи онлайн и не прекъсва образованието си. Нейните съученици са щастливи и ѝ вдъхват кураж.

За бъдещето си казва: “Не искам да се ограничавам в нищо. Каквото има да става, ще стане за мое добро. Искам да се пусна по водата и да правя това, което ми харесва, и каквото стане – стане. На тати му казвам – имаш дъщеря три в едно – може певица, може актриса, а може и модел да стане.“ В настоящия момент обаче залага на музиката, защото ѝ харесва сцената, да композира и да пее парчетата си.

Пробив с песен, младежки устрем и талант

На 30 септември съдиите в шоуто: менторът на Maneskin и лидер на Afterhours Manuel Agnelli, популярният рапър и тийн идол Hell Raton, очарователната италианска певица EMMA и световноизвестният MIKA, който през 2007-а подлуди всички с хита си Relax, Take It Easy, се обърнаха възторжено, за да приемат Никол в голямото риалити.

Успехът в италианското шоу идва и след друга нейна победа по ноти. След като Ника започва да развива свой канал в YouTube, с нея се свързват „ловците на таланти“ от американската музикална платформа Sessionlive. Тя има за цел да промотира супернадарени изпълнители, като популяризира музиката им чрез web и mobile app в над 200 страни и на 15 езика.След прослушване приемат българката сред своите артисти.

Никол Паласчева – с артистичен псевдоним Nika Paris, е първата чужденка в историята на „Х фактор”-Италия, която достига до големите концерти. Тя е и най-младият участник в актуалното издание на предаването.

Италианските журналисти и инфлуенсъри не спестиха суперлативите за нея. С обожание медиите я нарекоха „българският шпионин, внедрен в „X фактор”, и определиха изпълнението й като ярко отличаващо се от останалите.

Единственото момиче, останало докрай в играта

Инфарктна нощ преживяха феновете на най-популярния музикален формат. Оспорваната битка за това кой ще продължи в „X фактор”-Италия се реши късно през нощта на 11 ноември. Голямата новина е, че Никол Паласчева – Nika Paris, не само продължава напред в надпреварата, но е и единственото момиче, което остава в играта.

Персоналните стилисти на Никол в Рим бяха избрали уникална визия за българката. В третия Live Nika се появи в суперактуален over size сет с графитен bling bling ефект. Както винаги бе изключително артистична на сцената и съвсем заслужено след изпълнението на песента Lonely на Джъстин Бийбър продължи напред. В бекстейджа на предаването Никол споделя, че се радва да е част от най-авторитетното музикално предаване, но все пак съжалява за вече близката си приятелка Vale LP – участничката, която отпадна от шоуто.

Менторът на Nika Paris – британецът Mika,е щастлив от успеха на българката.Споделя, че Никол прави  изключително музикално пътуване, и се възхищава на нейната чувствителност, която толкова силно завладява от сцената. Определя я като новата поп звезда. А самата Никол е щастлива, че се е докоснала до ментора си и работи в синхрон с него.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
„Съблечи се за вечеря“
Смехът лекува. Може би не грип, но гарантирано помага при стрес и...
Read More
0 replies on “Nika Paris: Български Агент 007 в италианския „Х фактор””