Рони Ууд впечатли принц Уилям с портрет на дядо му

william prince

Принц Уилям е впечатлен от изкуството на Рони Ууд. Музикантът привлякъл интереса на херцога на Кеймбридж с картина, на която изобразил покойния му дядо. Портретът на принц Филип е с въглен и скоро ще бъде видян и от Елизабет Втора.

„Направих прекрасна картина на херцога на Единбург малко преди да умре, на която накланя шапката си. Принц Уилям ме помоли да му я предоставя през следващите седмици и той ще я покаже на кралицата, така че това е истинска чест за мен“, казва рок легендата.

Картината, завършена малко преди да почине съпругът на английската кралица, е с техника с кафяв пастел и въглен.

За първи път 74-годишният Ууд показа своето творение по повод новината за кончината на херцога на Единбург през април 2020 г. По-късно неговият внук я видял в социалните мрежи и пожелал да я зърне по-отблизо.

„За мен бе чест да се запозная с принца през годините и да участвам в неговите благотворителни каузи… Ще помним принц Филип с много любов“, сподели преди време певецът и изпрати своите съболезнования към Елизабет Втора.

През 2018 г. звездата от Rolling Stone подкрепи инициатива на британския кралски двор, присъствайки на откриването на артинсталацията The Tusk Rhino Trail в двореца Кенсингтън. Тогава с принц Уилям насочиха усилията си към популяризиране на проблема с намаляване популациите на носорози в цяла Африка заради набезите на бракониерите.

Prince William, Duke of Cambridge, Ronnie Wood
(Photo by Karwai Tang/WireImage)
Spread the love
More from divamagazine.bg
Лени Клум като мама Хайди
Хелене Босховен Самуел, по-известна като Лени Клум, тези дни навърши 17 години...
Read More
0 replies on “Рони Ууд впечатли принц Уилям с портрет на дядо му”