Номерът на корейката

Тайните на източната хубост

През последните десетилетия наблюдаваме повишен интерес към всичко, което идва от Изток – философия, йога, кухня… Ритуалите за красота не правят изключение. И това е обяснимо – азиатките сякаш по някакъв магичен, недостъпен за нас начин успяват да избегнат остаряването. Тези дребнички, крехки като порцеланови статуетки жени остават недокоснати от времето, а нежните им като лотосов цвят лица и гладките им кожи будят завист у европейските им посестрими.

Разбира се, до голяма степен това е въпрос на ген (с който няма как да се сдобием) и начин на хранене (който можем да спазваме само донякъде). Но освен тези фактори има много и внимателна грижа. Ежедневен ритуал за красота от 8 или 10 стъпки вероятно ни изглежда изнервящ и излишен, но това е въпрос и на философия. Защото от нас зависи да успеем да съхраним даденото ни от природата.

Нека видим как го правят корейките, които се славят като жените с най-хубава кожа – повярвайте, има какво да научим от тях.

Сутрешни ритуали

Корейските жени спазват задължителен сутрешен ритуал за красота, който включва минимум 8 стъпки. Звучи изтощително само като си го представим, защото е много повече от това, с което сме свикнали. Но резултатите няма да останат незабелязани. Ето кои са задължителните стъпки:

Стъпка 1: Измийте с вода

Първото, което трябва да направите сутрин, е да измиете лицето си само с вода, не със сапун. Водата премахва омазняването, което се е натрупало през нощта и поддържа кожата хидратирана.

Стъпка 2: Тоник

За да балансирате нивата на pH, е важно да нанесете тоник, в противен случай кожата ще бъде суха и дехидратирана. Освен това тоникът помага да се абсорбират следващите продукти, които ще нанесете.

Стъпка 3: Есенция

Есенцията е хибрид между тоник и серум. Тя хидратира, освежава тена, подпомага обновяването на клетките и придава младежко излъчване.

Стъпка 4: Ампула

Подобно на серумите ампулите съдържат много активни съставки, насочени към решаването на конкретни проблеми. Използват се за ограничени периоди от време, когато кожата има нужда от допълнителна и специална помощ.

Стъпка 5: Серум

Серумът също представлява концентрирана формула с много на брой активни съставки и се бори срещу специфични несъвършенства – бръчки, тъмни петна, дехидратиране. Разликата с ампулата е, че може да се използва ежедневно.

Стъпка 6: Околоочен крем

Нанесете лек околоочен крем, като спазвате посоката от вътрешния към външния ъгъл. В тази зона кожата е най-тънка и няма мастни жлези, които да я омазняват, затова е много важно да се подхранва и да се хидратира.

Стъпка 7: Хидратиращ крем

Ред е на хидратиращия крем за останалата част от лицето. Не прекалявайте с количествата – и малко е достатъчно, за да задържи влагата в кожата през деня.

Стъпка 8: Слънцезащита

Завършете с нанасянето на слънцезащитен продукт. Погрешно е да смятате, че имате нужда от него само на плажа. Ежедневната му употреба предпазва кожата от вредните влияния на UV лъчите и предотвратява появата на тъмни петна, бръчки и фини линии.

Spread the love
Written By
More from DIVA
Шри Шри Рави Шанкар: Кой съм аз, е въпрос на зрелия интелект
Когато осъзнаеш, че си много по-голям от всички роли, които играеш, започва...
Read More
0 replies on “Номерът на корейката”