S класа

Това не е играчка

Заигравката с „мечето” Toy 2 е повече от забавна. Дори „откъсването” на главата на новия любимец при пръскане не е толкова драматично в сравнение с плюшения му събрат. Майсторският флирт с женската душа бледнее пред разпрострялата се под сянката на зряла мандарина, ябълка грени смит и магнолия вкусно-цветна симфония, която потапя в света на нови емоции. Плъзналата в сърцето упоителна магия, сътворена от жасмин, божур и бял касис, терапевтично връща в детството.

Въплъщение на нова женственост, неизменно вълнуваща, въздушна и в същото време чувствена, Fleurs на Boucheron интерпретира портокаловия цвят от оригинала. Изпълнени с joie de vivre и подсладени със сок от круша, мандарина и лимон предлагат еуфорично преживяване. Огнени венчелистчета франджипани и молекулата petalia карат белите цветчета в сърцето да танцуват, подчертавайки трептящия им блясък.

Какъв може да е животът освен розов? Реторичният въпрос на Lancome не се нуждае от отговор. Символ на радост, La vie est belle en rose превръща ежедневните моменти в магически. В ролята на розови очила се вживяват два сорта рози (дамасцена и сантифолия) и божур. Букетът олекотява и обогатява познатия от оригинала ирис, обгърнат от мускус и сантал. Ефектът на споделено щастие и заразният оптимизъм са по-силни от всякога.

Вдъхновение за Women на Calvin Klein във вариант тоалетна вода са многото лица на съвременните жени, силата и безбройните им превъплъщения. Форматът позволява по-свежо тълкуване на възможностите за себеизява. Необходимостта от колективизация за развитие на индивидуалността илюстрират божур, роза и портокалов цвят. Овкусени с лимон, малина и розов пипер, те излъчват оптимизъм и увереност.

Излишък в чист вид  

Paco Rabanne отново фантазира на тема еротизъм. Неприлично? Да. Смущаващо и вълнуващо? И още как. Pure XS Night е като гмуркане в неизвестното. По-секси от предшественика си, парфюмната вода е чист концентрант на сладострастие. Вледеняващ и сочен, акордът на женшен и джинджифил предизвиква тръпки по гръбнака. Осолен карамел, топящ се в топлината на канела и горчиво какао, е като облизване, което изгаря кожата. Рискът от провокиране на неочаквани реакции е съвсем реален. 

Създаден за арабски шейх, Arabian Wood на Tom Ford улавя мистиката на Изтока. Докосвайки кожата и встъпвайки с нея в неромантична беседа, дървесно-шиприят аромат пленява всеки, който приближи малко по-близо.  Абсолют от роза, иланг-иланг и мед действат като любовен еликсир, чиято кадифена сладост пленява душата веднъж и завинаги. Усещането за телесност и почти животински сексапил се дължи на пачули и зърна тонка. 

Непредвидим и безгрижен, Gentleman Cologne на Givenchy следва инстинктите си. Спонтанността е неговото мото, свободата е неговата философия, изтънчеността е неговата природа. Свръхдоза цитруси  и петигрейн внасят необуздана енергия. Екзалтираното им оживление се подсилва от розмарин. Пудрен ирис и ветивер уравновесяват, добавяйки елегантност. Дръзко и нескромно амброксан и мускус разчупват правилата. 

Антидот за предсказуемост, Hugo Reversed на Hugo Boss обръща рутината с краката нагоре. Целта на урбанистичната композиция е да докаже, че няма GPS, който да напътства в живота. Докато стартът с ударна доза енергизиращ калабрийски бергамот възпламенява, пикантен грейпфрут предлага освежаващ обрат извън зоната на комфорта. Символ на нови възможности и допълнителен подтик за промяна са розмарин и ветивер. 

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Зелен избор
Днес 79% от потребителите търсят продукти, които не само са по-добри за...
Read More
0 replies on “S класа”