Mugler с впечатляващо модно ревю в Париж

Mugler

В понеделник, когато се състояха дефилетата на големи марки като Stella McCartney и Louis Vuitton, Mugler представи най-новата си колекция.

От марката се спряха на подземното пространство на Carrousel du Louvre и с това предизвикаха вълнения около музея. Стотици зрители и предани фенове стояха в очакване да зърнат гостите на ревюто.

Шоуто започна с почти едночасово закъснение, обгръщайки залата в пълен мрак. Изведнъж екранът на заден план светна, докато гигантски вентилатори образуваха вятър на белия подиум.

Снимка: gorunway.com

Mugler на Кейси Кадуоладър доста се отличава от по-пищната естетика на основателя на марката, който почина през януари миналата година. Така новият творчески директор си спечелва доста хейтъри, които копнеят за спектаклите от едно време. Макар Кадуаладър да има по-модерна и изистена визия за нещата, фактите сочат, че неговия Mugler се радва на добри печалби. Вижте само колаборацията им с H&M от май месец, когато някои артикули бяха разпродадени онлайн за минути.

Не е изненадващо и че това е дало на екипа му необходимия стимул за развитие. От 2018-а година насам се е разраснал с 20-тина души и изглежда е вдъхновил Кадуаладър да се приближи до висотите на Тиери, които до преди това умишлено избягва от страх да не стигне до театралното.

С изваяните си силуети дрехите от новата колекция видимо са с един крак в добре закодираното ДНК на бранда, но с другия – пишат неговата съвременна история. Първата визия, носена от зашеметяващата Мариакарла Босконо, представлява пластмасов корсаж с преекспонирани форми и веещ се шифон.

Енергията на ревюто бе подхранена и от звездния състав на модалите, който включва Анджела Басет, Парис Хилтън, Хелена Кристенсен, Палома Елсесер, Анок Яй и Фан Бингбинг, които предизвикаха еуфория сред публиката.

Предимно монохроматичната палитра изведнъж е прекъсната от деним и бежови акценти. Вижда се, че еластичните бодита най-сетне са отстъпили за сметка на дрехи с ясно изразени силуети. Разпознахме и няколко от запомнящите се тоалети, създадени от самия Тиери, и само можем да се радваме, че Кадуоладър е готов да напише нова глава в историята на модната къща.

Когато създава най-различни вариации на спираловидно изрязаните бодита и направо засмукващия тялото деним за сътрудничеството си с H&M, Кейси знае, че това е последният им момент на слава и ще дойде време за нещо ново. „Приключих с тях. Това бяха най-добрите ми неща досега, но вече насочвам енергията си в друга посока – обяснява той. – Искам да продължа да се развивам към по-вечерно облекло, по-флуидно и копринено.“

Снимки: gorunway.com

Spread the love
More from Ина Иванова
Секънд хенд: Кратко ръководство за пазаруване
Да пазаруваш дрехи втора употреба, се превръща в страст още при първата...
Read More
0 replies on “Mugler с впечатляващо модно ревю в Париж”