Signature – история, написана с ароматно мастило

Има само една стъпка между литературата и парфюма и Montblanc успешно я направи

Като редактор съм наясно със силата на думите – дава ти възможност да се изразиш, да се ангажираш и да претендираш за начин на мислене. Не по-малко важен е стилът на писане. Също като всеки човек, той е уникален. Може би затова първото нещо, което възбужда любопитството ми при аромата Signature на Montblanc, е изборът на писателка за рекламно лице. Кой по-добре би могъл да въплъти романтичната обонятелна композиция, която няма нужда от повече разяснения!

Диан художничката на думи

Има жени, които ще се помнят завинаги. Те сами пишат житейската си история, заобиколени от необикновена аура. Магнетизмът им, също толкова завладяващ, колкото вродената им елегантност, пленява с простота и красота, идваща отвътре. Ето защо Montblanc посвещава парфюм на тези жени. Една от тях е Диан Дюкре, френско-белгийска писателка, есеист и философ, чиито произведения са преведени на 20 езика. Авторката на „Жените на Диктатора” и „Забраненият стол” преодолява физическите си травми след езда с писане. Интелектуалната „терапия“ й помага да не губи връзка със света. Боравейки перфектно с изреченията, с върха на писалката си Диан успява да накара читателите да се смеят, да мечтаят и да развиват творчеството си. Подобно на романистката, жената Signature подписва историята на живота си с твърда ръка. 

Кошница с цветя и сладки клементини

Signature провокира въображението, описвайки с нотки вместо с думи чувственото си послание. Явно аналогията с книга е недостатъчна за „носовете” Натали Грасия-Чето и Гийом Флавини, които обогатяват композицията с въздух, светлина и прозрачност. Докато кристална белота на мускус подчертава полъха на божур, възпламенен от искряща клементина, сладострастна ванилия се извисява гордо, ескортирана от омагьосваща магнолия и слънчев иланг-иланг. Амбров акорд, сгушен в кремообразната прегръдка на бензое, осигурява необходимото за писане на литературна творба спокойствие. Ароматът излъчва женственост – съюз на чистота и мистерия, разкрития и тайни. Незабравим, неподражаем и неустоим, Signature е почит към иконичните пишещи средства на къщата. Остава да го отворите също като писалката Meisterstück, за да събудите писателката, скрита у всяка от вас. Както и да оставите „подписа” си, изпълнен с чар и поезия, върху ума на всеки, който ви доближи.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Аксесоари стават макиаж,
а макиажът – изкуство
В ерата на дигиталните филтри и фотошопа бижутата за лице може би...
Read More
0 replies on “Signature – история, написана с ароматно мастило”