Продукти:
500 г пилешки гърди
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
½ ч.л. кимион
¼ ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен риган
½ ч.л. розмарин
сол
черен пипер
малка глава червен лук
шепа обезкостени маслини
½ краставица
2 плоски питки
За дзадзики соса:
½ ч.ч. кисело мляко
кората и сока от ½ лимон
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1 с.л. нарязан копър
сол
черен пипер
Приготвяне:
Разбъркайте съставките за дзадзики соса. Овкусете пилешкото с подправките, лимоновия сок и зехтина и го изпечете на грил тиган или барбекю. Нарежете го на филийки, разпределете го върху питките, гарнирайте с нарязани лук, маслини и краставица и залейте със сос.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 402
въглехидрати – 48 г
мазнини – 8 г
протеини – 36 г
Spread the love