Гирос

Продукти:

500 г пилешки гърди

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

½ ч.л. кимион

¼ ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушен риган

½ ч.л. розмарин

сол

черен пипер

малка глава червен лук

шепа обезкостени маслини

½ краставица

2 плоски питки

За дзадзики соса:

½ ч.ч. кисело мляко

кората и сока от ½ лимон

1  с.л. зехтин

1 скилидка чесън

1 с.л. нарязан копър

сол

черен пипер

Приготвяне:

Разбъркайте съставките за дзадзики соса. Овкусете пилешкото с подправките, лимоновия сок и зехтина и го изпечете на грил тиган или барбекю. Нарежете го на филийки, разпределете го върху питките, гарнирайте с нарязани лук, маслини и краставица и залейте със сос.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 402

въглехидрати – 48 г

мазнини – 8 г

протеини – 36 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Умно, чисто и лесно

Тайната на Криси Тейгън за съвършена и тонизирана кожа е разкрита –...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ