Скинхакинг

Вместо неволята викайте на помощ епигенетиката и теломеразата

Наведени над телефона, със сигурност повече от веднъж случайно сте включвали камерата. Дори да нямате още 35, „първият звънец” подсказва, че нататък ще става по-лошо. Защо не хакнете кожата? Тоест да активирате скритите й възможност. Още повече че науката ви дава картбланш.

Воаяжът в Космоса на един серум  

По рано Космосът беше нещо, което едва можехме да си представим, камо ли да изживеем.Това е причина Холивуд да бълва блокбастъри за загадъчния свят на планетите и извънземния живот. Том Круз дори е на път да заснеме първия си филм в орбита през 2021 г. Но Estee Lauder го изпревари. След като превърна Международната космическа станция в поле за бизнес, НАСА се обзаведе с първия си модел – Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex. В края на септември м.г. 10 флакона с обновения многофункционален възстановяващ серум обиколиха света със скорост 17 500 мили в час. Като бюти влогъри астронавтите заснеха емблематичния кафяв флакон на фона на прозореца на купола на станцията в условията на безтегловност. Какъв е този серум, който Estee Lauder беше нетърпелива да види в Космоса, освен че от него се продават по 153 флакона на час?

Ако НАСА е в авангарда на овладяване на Космоса, то марката е сред лидерите в иновациите за кожата. В основата на петото поколение серум е епигенетиката, по-специално откритието на сигнални микромолекули, осъществяващи комуникацията при външни промени. След като изследват 80 типа, учените откриват „мъничета”, отговорни не само за възстановяването на клетките, но и за синтеза на колаген. Това се случва благодарение на активатора в комплекса Chronolux Power Signal, подсилен с бленда от екстракт от мая, пептид и растителни съставки.

Забавяне скъсяването на теломерите = младост

Ако сте от скининтелектуалките, сте наясно с теломерите – нещо като  „шапчици”, предпазващи краищата на хромозомите, където е заключен генетичният ни код. Теломерите от своя страна са пряко свързани със стареенето и продължителността на живота. За откритието теломераза – фермент, забавящ скъсяването на теломерите при деленето на клетките, д-р Елизабет Блекбърн и сие получиха Нобелова награда за медицина. Като визионери от Biologique Recherche се заемат да хвърлят светлина върху причинно-следствените връзки. Макар и неизбежен процес, съкращаването на теломерите се ускорява в резултат на външни фактори. Революционната съставка TеlomerАctiv доказва защо обновеният Le Grand Serum е аб-со-лю-тен еликсир. Да, няма да ви направи безсмъртни, но е пробив в генното инженерство. Чрез миметици за ограничаване на енергията въпросната антиейдж платформа подобрява стабилността и дълголетието на теломерите, предотвратявайки необратимото натрупване на маркери за клетъчно стареене. Иновативната формула включва още 26 съставки с регенериращ ефект (мимоза, дрожди, хамамелис…), противобръчков (хиалуронова киселина, кресон), стягащ (лешник, центела азиатика, нар), антиоксидантен (смирна, мирта, лук…) и озаряващ (бял чай, пчелно млечице). Защитена във всеки момент от деня, кожата си възвръща предишната воля и не мисли да се предава на милостта на годините. 

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Мармалад в банята

Продуктите от колекцията за тяло Blu Mediterraneo, парфюмирани с Arancia di Capri,...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ