Super Fluid – отряд спасители на плажа (и не само)

Не всеки сънскрийн е създаден еднакво. За Laboratorios Babe най-ефективният е този, който обичате да използвате и се ангажирате да прилагате всеки ден независимо от сезона

Какво биха взели на необитаем остров? Винаги са ме удивлявали отговорите на приятелките ми. Ако аз претърпя корабокрушение, няма да се тревожа за парфюм или червило, а за неминуема  смърт от дехидратация. Единственените изключения, които ми идват наум, са шапка и слънцезащитен крем. Без тях UV радиацията може да ви „убие“ по-бързо от жаждата, разбирайте да причини изгаряне и трайни увреждания на кожата. А кой иска да изглежда в лицето като оцеляващ?

След години писане на статии за красотата и безбройни беседи с дерматолози разбрах едно – сънскрийнът трябва да се използва целогодишно, а не само с наближаването на лятото. Употребата му е приоритет в задължителната ежедневна рутина наред с почистването на лицето и пиенето на вода. И въпреки че лесно може да набавите дневната си доза H2O, намирането на перфектния и подходящ за вас слънцезащитен крем може  да се окаже малко по-трудно. Сигурно си мислите, че преувеличавам. Напротив. Да изброявам ли? От значение са типът кожа и нуждите ѝ, текстурата, съставките, спектърът на защита, факторът, водоустойчивостта, антиейдж ефектът, покритието и някои допълнителни екстри. Изглежда много (и това е така), но е работа, която трябва да се свърши, ако искате да дадете отпор на фотостареенето, петната, фините линии и бръчките (в най-добрия случай) и рака на кожата (в най-лошия).

Докато се разхождате между щендерите на най-близката аптека, ще се сблъскате с шеметен брой възможности. Сериозният подход на Laboratorios Babe накланя везните. Като търсач на това, което наистина работи, изборът ми този месец са двата суперфлуида Super Fluid SPF 50 на марката. Свойствата им да запазват кожата млада и здрава в дългосрочен план впечатляват. Ако тръгна да изброявам всички плюсове на дуото, няма да ми стигне място. Но все пак ще се спра на основните. Най-актуалната в момента  защита е широкоспектърната. Суперфлуидите отговарят на последните стандарти, предпазвайки кожата не само от UVB и UVA лъчите, но и от IR, както и от HEV (синя светлина). Както се полага на опитни спасители, на буя в ръцете им са изписани две заветни числа  – 365, което ще рече ден  след ден защита, и 50 (много висок фактор).

Не по-малко интересни са съставките грижа за кожата. Докато хиалуронова киселина 0,1% хидратира, карнозин 0,2% предпазва от замърсявания и увреждане ДНК-то на клетките, действа антиоксидантно. Може да избирате  между два варианта – със или без цвят. Коригирайки несъвършенствата и изравнявайки тена, тонираният позволява да пропуснете макиажа. Възможността да не претоварвате кожата, особено в жегата, не е за изпускане. Освен това суперфлуидите са устойчиви на пот и вода. Може да спортувате, да докосвате лицето си, да го попивате с хавлиена кърпа – текстурата остава на място. Коприненият финиш е за разкош.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Бъди така добра
Ако имате чувствителна или нетолерантна кожа, не търсете повече подходяща козметика. Открихме...
Read More
0 replies on “Super Fluid – отряд спасители на плажа (и не само)”