Куентин Тарантино и Роджър Ейвъри пускат подкаст за кино

Куентин Тарантино е един от модерните кино режисьори с изключително отличителен стил. След като само преди година написа първата си художествена книга – „Имало едно време в Холивуд“ – сега той отново ни изненадва с нещо ново, а именно подкаст за кино.

Тарантино и неговият добър приятел и колега – сценаристът Роджър Ейвъри се събират отново, за да дадат на публиката „The Video Archives Podcast“ за подкастовата платформа Stitcher. Подкастът и неговият вече първи епизод, може да бъде намерен навсякъде.

Тарантино и Ейвъри работят заедно по „Криминале“ и печелят „Оскар“ през 1995 година за сценария на филма. А причината отново заедно да направят подкаст е общата им работа във Video Archives, който е магазин за филми в Манхатън Бийч.

Подкастът The Video Archives е ориентиран около филмовата колекция на легендарния Video Archives, след чийто фалит Тарантино купува цялата колекция от видео касети. Сега двамата приятели и киномани – Таратино и Ейвъри, ще гледат филмите в тази култова колекция в пълния блясък на лошото им качество, с което ние всички помним филмите от едно време, и ще ги обсъждат в поредни епизоди. През годините с множество записани посещения и появи по телевизията, Тарантино успява да превърне Video Archives в един от най-ярките представители на тази вече мъртва индустрия.

Двамата говорят за всичките си любими филми и онези естетически удоволствия, които са оформили, както вкуса им, така и стилът им на работа – като чаровния нискобюджетен дебют на Джон Карпентър Dark Star или проваления Джеймс Бонд космически екшън Moonraker.

Първи епизод вече може да откриете тук. Приятно слушане.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Какво се случва с Джей Ло?
Разтрогнала ли е годежа си Дженифър Лопес? Около латино дивата ври и...
Read More
0 replies on “Куентин Тарантино и Роджър Ейвъри пускат подкаст за кино”