Дърпано свинско с кафе

Продукти:

1 свинска плешка

1/3 ч.ч. смляно кафе

½ ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

2 с.л. олио

2 стръка селъри

1 морков

1 глава лук

кубче телешки бульон

1½ ч.ч. сварено кафе

1 ч.л. млян кимион

1 ч.л. черен пипер на зърна

1 пръчка канела

1 дафинов лист

Приготвяне:

Смесете солта, черния пипер и смляното кафе и натъркайте добре месото. Запържете го в голяма тенджера от всички страни.

Прехвърлете свинското в голям йенски съд или гювеч. Добавете нарязаните морков, селъри и лук, бульона, свареното кафе, кимиона, зърната пипер, канелата, дафиновия лист и 2 ч.ч. вода. Захлупете и задушавайте във фурната на слаб огън за 4-5 часа.

Раздърпайте изпеченото месо на конци с помощта на две вилици. Сервирайте го в сандвичи и бургери или самостоятелно, полято със соса.

Хранителна информация за 1 бургер:

калории – 485

въглехидрати – 32 г

мазнини – 23 г

протеини – 31 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
„Моралът е доброто“ с премиера на 22 септември в HBO Max
Филмът,  проследяващ житейския път на доц. Кристиан Таков ще се гледа у нас...
Read More
0 replies on “Дърпано свинско с кафе”