Продукти:
1 свинска плешка
1/3 ч.ч. смляно кафе
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
2 с.л. олио
2 стръка селъри
1 морков
1 глава лук
кубче телешки бульон
1½ ч.ч. сварено кафе
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. черен пипер на зърна
1 пръчка канела
1 дафинов лист
Приготвяне:
Смесете солта, черния пипер и смляното кафе и натъркайте добре месото. Запържете го в голяма тенджера от всички страни.
Прехвърлете свинското в голям йенски съд или гювеч. Добавете нарязаните морков, селъри и лук, бульона, свареното кафе, кимиона, зърната пипер, канелата, дафиновия лист и 2 ч.ч. вода. Захлупете и задушавайте във фурната на слаб огън за 4-5 часа.
Раздърпайте изпеченото месо на конци с помощта на две вилици. Сервирайте го в сандвичи и бургери или самостоятелно, полято със соса.
Хранителна информация за 1 бургер:
калории – 485
въглехидрати – 32 г
мазнини – 23 г
протеини – 31 г