Време е за аскеза

Текст Диана Манолова

Допитваме се до звездите, за да не направим някаква скъпа и излишна покупка в периода на ретрограден Меркурий. Или за да разберем кога започва обратното движение на Венера, та да сме готови за среща с бивши партньори. Астрологията обаче може не само да предупреждава, но и да помага. Например в изпълнението на заветни желания и цели.

Аскезата е доброволно причиняване на дискомфорт чрез ограничаване в храненето, физически или интелектуални натоварвания. Продължителността на такова предизвикателство не бива да надвишава 30 дни. През този период вие проверявате силата на характера и волята си, а в замяна получавате нещо желано.

Примери за аскеза:

100 клека на ден

Йога при изгрев слънце

Дихателни практики

Отказ от сладко

100 страници от книга на ден

1 час дневно учене на чужд език

Ранно ставане

10 000 крачки дневно

Ако ви е лесно и дори приятно, това не е аскеза. Медитацията например е трудно да бъде причислена към дискомфорта. Но да намирате всеки божи ден сила и време за физически натоварвания – това вече е аскеза. Важното е да чувствате вътрешна съпротива и да я преодолявате. Това е вид борба със собствения ви мозък – той е сигурен, че нямате повече сили, воля и време. А на практика имате!

Цялата енергия, която влагате в изпълнението на своята аскеза, отива без остатък в реализацията на вашата цел. Ще го почувствате сами. Пространството и вашият мозък ще започнат да търсят и да привличат нужните им възможности. А изпълнението на аскезата ще се възприема като предизвикателство към самите вас, а не като диета, тренировка или задължение.

Според астролозите аскезата се управлява от Сатурн – планета на дисциплината, ограниченията и упоритостта. Силният Сатурн помага на човек да преодолее всички препятствия и да стигне пика на своята реализация. Слабият провокира леност, разсеяност и мекушавост. В звездните карти на милиардерите може да се види мощно влияние на Сатурн в аспект с Юпитер и Плутон при раждането им. Затова изпълнението на аскеза усилва енергията на Сатурн във вашата натална карта и ви помага при постигането на каквито и да било цели. Аскезата още ви показва доколко сте силни и волеви натури. Мнозина при изпълнението й виждат истинската сила на своята личност и започват да вярват повече в своя успех. 

Инструкции за изпълнение на аскеза

Започнете с формулировка на целта си и я запишете в телефона или в бележника си все едно вече е осъществена.

Теоретично желанието ви може да се изпълни за 90 дни, т.е. не в далечна перспектива, а в близко бъдеще.

Изпълнявайте аскезата си всеки ден в продължение на месец. Отбелязвайте напредъка в календар или в личния си трекер. Трябва да отчитате колко дни сте издържали и колко още ви остават. След приключването на аскезата ще почувствате еуфория от силата на волята си, възторг от личното си постижение. Ето че може да се справяте и без личен треньор, без някой да ви контролира. Ще се убедите, че може да бъдете силни и дисциплинирани.

След 30 дни си благодарете за целеустремеността и повярвайте, че вашето желание скоро ще се сбъдне.

Вселената е щедра и в нея съществуват много варианти да отговори на вашето позитивно послание.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Песто с коприва
Продукти: 250 г коприва 4 скилидки чесън ½ ч.ч. печени кедрови ядки...
Read More
0 replies on “Време е за аскеза”