Какво да гледате през юни

Lupita Nyong’o as “Samira” and Djimon Hounsou as “Henri” in A Quiet Place: Day One from Paramount Pictures.

Филмите през юни: Първа лятна вълна

Нито звук: Ден първи
A Quiet Place: Day One

Под умелата режисура на Майкъл Сарноски и по идея на забележителния талант Джон Кразински третата част от поредицата обещава страховито и емоционално допълнение към прочутия хорър франчайз, което ще остави трайна следа не само у верните фенове на предишните два филма, но и у зрителите, които за първи път стават част от завладяващото кинопреживяване. Поразителната предистория „Нито звук: Ден първи“ ни пренася из оживените улици на Ню Йорк, където ставаме свидетели на ужасяващите първи мигове от коварния пейзаж на едно общество на ръба на колапса и катаклизмите, които потапят света в тишина. Когато мистериозни създания със свръхобострен слух завладяват града, мълчанието се превръща в единственото средство за оцеляване.

Режисьор: Майкъл Сарноски
В ролите: Алекс Уолф, Джимон Хонсу, Джоузеф Куин, Денис О’Хеър, Лупита Нионго

Наблюдателите
The Watchers

Лятото е време на хоръри. И затова този топъл сезон стартира с дебюта на Ишана Найт Шаямалан, дъщеря на всеизвестния М. Найт Шаямалан, който е продуцент на филма, но дъщеря му е автор на сценария и режисьор. „Наблюдателите“ разказва историята на 28-годишната Мина, изиграна от Дакота Фанинг, която се изгубва в далечна ирландска гора и случайно попада на убежище, където мистериозни същества наблюдават нея и още трима души през нощта. В средата на юни ще разберем дали Ишана Найт Шаямалан е наследила отношението на баща си към обратите и изненадите в сюжета и дали нейният дебют ще е толкова запомнящ се, колкото беше неговият с „Шесто чувство“.

Режисьор: Ишана Шаямалан
В ролите: Дакота Фанинг, Олвен Фуере, Джорджина Кембъл

Отвътре навън 2
Inside Out 2

© 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved

През 2015 г. „Отвътре навън“ ни запозна с 11-годишната Райли и петте емоции в главата ѝ: Радост, Тъга, Отврат, Страх и Бяс лют. След невероятния успех на анимацията, която ни отведе на незабравимо пътешествие към тайните на човешкия ум, зрителите отново се връщат при Райли и нейните емоции. Във втората част на филма Райли вече е тийнейджър и в контролния център в главата ѝ настъпват изменения, за да се направи място на нещо напълно неочаквано – нови емоции. Познатите ни любими герои, които до този момент са се справяли доста успешно с навигирането на живота на момичето, не са съвсем сигурни как точно да се чувстват и какво да направят, когато в редиците им с гръм и трясък се появява Тревожност. По всичко изглежда, че тя няма да стои със скръстени ръце, а и не е сама.

Режисьор: Келси Ман
В ролите: Ейми Полър, Луис Блек, Лиза Лапира, Адел Екзаркопулос, Мая Хоук

Сериалите през юни: Фамилни истории

Домът на дракона
House of the Dragon

Няма съмнение, че „Игра на тронове“ е абсолютен феномен в телевизията преиз последните 10-15 години. И макар разочарованието от финала на сериала да остави горчив послевкус у повечето фенове, завръщането във вселената, създадена от Джордж Р.Р. Мартин, е нещо, за което копнеят всички почитатели. „Домът на дракона“ направи точно това. Сериалът, базиран на „Огън и кръв“ на Джордж Р.Р. Мартин, чието действие се развива 200 години преди събитията в „Игра на тронове“, разказва историята на дома Таргариен и как те в продължение на столетия са държали Железния трон. Във втория сезон, две години след старта на първия, отново ще гледаме Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл и Рис Ифанс. „Домът на дракона“ ще триумфира на 17 юни в новата стрийминг платформа Max, която замени HBO Max в България.

Кметът на Кингстаун
Mayor of Kingstown

Dennis P. Mong Jr./Paramount +

„Кметът на Кингстаун“ или Mayor of Kingstown, както може да го откриете онлайн, е от онази нова вълна сериали, които наподобяват едновремешните семейни саги, но са пълни предимно с антигерои. Сериалът проследява влиятелното семейство Маклъски, което владее Кингстаун в щата Мичиган, а бизнесът със затворите е единствено процъфтяващ. Като разглежда темите за системния расизъм, корупцията и неравенството, сериалът представя стряскаща картина на опита им да въведат ред и справедливост в град, в който няма нито едно от двете. Джереми Рейнър е голямата звезда и централното звено на историята, до него застават Даян Уийст, Ейдън Гилън и Лейн Гарисън. Новият сезон стартира на 6 юни в платформата SkyShowtime.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Зорница Аспарухова
Александър Таралежков – рокендрол революция в храната
В момента, в който сервирате нещо, ние вече не сме в студиото,...
Read More
0 replies on “Какво да гледате през юни”