Истината на Меган и Хари

(Photo by Toby Melville - Pool/Getty Images)

Расизъм, тънки сметки за пари, упражняване на натиск, студенина и липса на подкрепа – това са само част от обвиненията, които Меган Маркъл хвърли върху британското кралско семейство в интервюто си пред Опра Уинфри тази неделя. Дългоочаквното му излъчване отговори на въпросите защо тя и принц Хари са се отделили и в какви отношения са с членовете на фамилията.

По думите на Меган особено я терзаели „тревогите и разговорите в кралския двор, докато е била бременна, за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото й дете“. Тези думи накараха Опра Уинфри да възкликне от изумление:“Какво?“, а след това да замълчи за момент. „През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди“, каза Меган. Попитана от кого е чула подобни коментари тя заяви само: „Смятам, че това силно би ги злепоставило“. Меган каза, че британското кралско семейство се е опитвало да я накара да мълчи, както и че членовете на кралския двор не само не са я защитавали, но и прибягвали до лъжи, за да защитят други кралски особи.

Тя опроверга слуховете, че е разплаквала съпругата на принц Уилям – Кейт. Съпругата на принц Хари сподели, че е молила за помощ кралското семейство, което е било загрижено от душевното й състояние, но не е направило нищо, за да й помогне.“Просто вече не исках да живея. И това бе нещо много ясно и реално и е постоянно плашеща мисъл. Спомням си как той (Хари) просто ме утешаваше“, каза Меган в интервюто за Опра Уинфри.

Съпругата на принц Хари сподели също, че двамата чакат да им се роди дъщеря.Също така Меган Маркъл разказа, че „не е съзнавала напълно, с какво се захваща“, когато през 2018 г. се е омъжила за принц Хари. Маркъл добави, че не е взела никакви пари за това интервю. „Бих казала, че подходих наивно, защото израснах без да знам много за кралското семейство“, заяви съпругата на принц Хари. „Онова, което бе наистина трудно през онези няколко изминали години, бе осъзнаването, че възприятието и реалността са две коренно различни неща“, каза Меган и добави: „Съдят те според възприятията, но живееш в реалността“.

Меган разкри също, че те с Хари са били на практика женени няколко дни преди официалната церемония, видяна от целия свят. Съпругата на принц Хари сподели, че докато кралица Елизабет е била благоразположена към нея, съпругата на принц Уилям – Кейт я е докарвала до сълзи.

А ето какво разказа и самият принц Хари:

Хари сподели, че се е чувствал разочарован от баща си принц Чарлз, и че покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който британското кралско семейство се е отнесло със съпругата му Меган.

Принц Хари каза, че не би се отделил от кралското семейство, ако не е било заради Меган, защото, по думите му, е бил като заточеник, но не го е осъзнавал.“Чувствам се наистина разочарован, защото и той (принц Чарлз) е преживял нещо подобно. Той знае какво е болка“, каза принц Хари за баща си и добави: „Винаги ще го обичам, но преживях много болка“.“Семейството ми буквално ми спря финансирането“, заяви принц Хари.“Но имам средства, оставени от майка ми, и без тях нямаше да можем да направим това“, допълни той.

Принц Хари каза, че баща му, принц Чарлз, е престанал да отговаря на обажданията му. Внукът на кралица Елизабет Втора заяви, че не е искал да я изненада неприятно с решението си и още храни голямо уважение към нея.“Проведох три разговора с баба си и два с баща си преди той да спре да отговаря на обажданията ми. И тогава той ме попита, дали мога да изложа всичко това писмено“, каза принц Хари.

Попитан защо принц Чарлз е престанал да отговаря на обажданията му, принц Хари заяви: „Тогава взех нещата в собствените си ръце, трябваше да го направя за семейството си. Това не е изненада за никого. Наистина е тъжно, че се стигна до там, но трябваше да направя нещо за собственото си душевно здраве, за доброто на съпругата си и Арчи“.Принц Хари каза, че той е бил „заточеник“ на британската монархична система, също както брат си и баща си, и сподели, че го е заболяло, когато никой от кралското семейство не е казал нищо за расистките вестникарски статии за Меган.

Той заяви, че е напуснал кралското семейство, поради липса на подкрепа и разбиране, след като е помолил за помощ и не я е получил.Принц Хари сподели, че двамата с Меган „са направили всичко по силите си“, за да останат в лоното на кралското семейство.“Самият аз бях заточеник на системата, докато не срещнах Меган. Тя ме спаси“, каза той.

Меган опроверга твърденията, че тя е накарала принц Хари да напуснат кралското семейство. „Изоставих кариерата си, живота си. Изоставих всичко, защото го обичам“, каза тя и допълни: „Планът ни бе да го направимзавинаги“. Принц Хари добави: „Направихме всичко това за добро и никога нямаше да се отделим от кралското семейство, ако то подкрепяше Меган“.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

ИТАЛИАНСКО ТРИО СОПРАНИ пристигат за първи път в България

Il Mondo – необикновено ново концертно събитие в София на 15-ти юли...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ