„Моралът е доброто“ с премиера на 22 септември в HBO Max

Филмът,  проследяващ житейския път на доц. Кристиан Таков ще се гледа у нас и на Балканите.

Българският документален филм  “Моралът е доброто” влиза в селекцията с родни заглавия в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery – HBO Max –  у нас и в още шест балкански държави.
Премиерата е насрочена за 22 септември с достъпност от сутринта в платформата и от 21:00 часа по телевизионния канал HBO.

За представителството на Warner Bros. Discovery у нас е цел да добавя съвременни български филми в специална категория в HBO Max, особено такива с послание и да ги прави достъпни за широка аудитория от удобството на дома й. Социалната документалистика и портрети на открояващи се личности, пример за подражание в професионалната си сфера и оставящи обществен отпечатък, заемат голяма част от международното съдържание в платформата в този жанр. А филмът за  личността на доц. Кристиан Таков е добър български пример в нея.

Смятам, че това е висока оценка за всеки филмов творец – продуктът му да бъде лицензиран от световнопризната медийна компания като Warner Bros. Discovery. С влизането на лентата в селекцията на HBO животът, идеите и дейността на видния юрист и общественик Кристиан Таков ще имат възможност да достигнат до стотици хиляди. Това е и мисията на филма.“, споделя сценаристът и режисьор Веселин Диманов.

„Моралът е доброто“ е продуциран и се разпространява от “Аффлатус”. Филмът е дебют като режисура и сценарий на Веселин Диманов. Оператор е Калоян Игнатов, а режисьор по монтажа е Димитър Стафидов. Музиката е на Георги Черкин. В документалния портрет са включени неизлъчвани и архивни кадри,  интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Сред тях са майката на юриста, оперната прима Галя Йончева, по чиито спомени е изградена структурата на филма, както и  доц. Георги Лозанов, Цветанка Ризова, Христо Иванов, Любен Дилов-син, Борис Велчев, проф. Васил Мръчков, проф. Нели Огнянова, Валентин Брайков, Деян Кюранов, Стефан Кючуков, Иван Минев и други.


Филмът донесе на Веселин Диманов статуетката в категорията дебют в документално кино на наградите на Съюза на българските филмови дейци – „Васил Гендов“ 2023.

“Моралът е доброто” ще може да се гледа от потребителите на HBO Max в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора и България.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Френският маникюр, който заслужаваш
Тази зима класиката червен маникюр за празниците ни е малко досадна. За...
Read More
0 replies on “„Моралът е доброто“ с премиера на 22 септември в HBO Max”