Алек и Илария Болдуин – заедно в добро и зло

Шест деца и взаимна подкрепа свързват двойката, която е по-силна от скандалите

През последните няколко месеца името на Алек Болдуин се върти усилено из медиите. Този път не заради роля или награда, а заради злощастен инцидент по време на снимки, при който актьорът неволно отне живота на член на екипа и рани друг.

Шокът за Болдуин е огромен и в този момент подкрепата на съпругата му Илария е особено важна за него. И макар начините им за справяне с травмата да предизвикват нееднозначни реакции, едно е вярно със сигурност – семейство Болдуин могат да разчитат един на друг.

Това не е първият скандал покрай звездната фамилия. Миналата година се оказа, че Илария, която се представя за испанка от Майорка и говори с испански акцент, всъщност е Хилари от Масачузетс. Тогава пък Алек се намеси в нейна защита. Отделно от това 63-годишният актьор редовно има вземане-даване с полицията заради избухливия си нрав. Но изглежда, че публичните драми ги сплотяват още повече. С две думи – когато има истинска любов, всичко друго е условност.

Любов от пръв поглед

Преди 10 години Алек и Илария случайно срещат погледи в ресторант и искрата пламва. Той има зад гърба си един брак с актрисата Ким Бейсинджър, завършил с грозен развод. Има и голяма дъщеря  Айърланд. 26-години по-младата от него Илария е фитнес инструкторка със собствено йога студио в Ню Йорк. Тъмнокосата красавица не подозира, че рутинното ѝ посещение във веган ресторанта Pure Food and Wine ще преобърне посоката на живота ѝ.

През 2019 г. актьорът споменава в Instagram за първата им среща: „Преди осем години в една необичайно топла февруарска вечер отидох в Pure Food and Wine на Irving Place. С моя приятел седнахме отвън. И тогава погледнах наляво и видях жената, която щеше да промени живота ми. Напълно. Благодаря ти за всичко, което ми даде. Ти си дар.“

Не само първата им среща е като сцена от романтична комедия, но и първата реплика на Алек. „Стоях близо до вратата с приятели, когато той влезе, насочи се към мен, хвана ме за ръката и каза: „Трябва да те познавам!“ Обезоръжи ме с тази реплика и започнахме да си говорим, след което ми подаде визитна картичка с телефонния си номер“, спомня си Илария. Актьорът потвърждава историята с визитката и обяснява, че никога не пита жените за номера им.

Само ръкостискане

След като си разменят телефоните, Алек и Илария излизат на първата си истинска среща. В края на чудесната вечер той се ръкува с нея и ѝ казва, че наистина иска да я опознае.

Това старомодно рицарство продължава през  първите няколко седмици на техния романс. През 2020 г. Алек е гост-водещ на Шоуто на Елън Дедженерис, а Илария му гостува. „Знаете ли, че през първите шест седмици от връзката ни той само се здрависваше с мен и не ме целуваше?“, обръща се тя към публиката. Макар вече да ѝ е казал, че иска да се ожени за нея, да прекарат живота си заедно и да имат куп деца, в края на срещите той просто ѝ подава ръка. „За да не си помислиш, че искам само секс“,  оправдава се актьорът.

Без губене на време

Алек може и да отлага дълго първата целувка, но след нея двойката не губи излишно време. След пет месеца срещи те заживяват заедно. „Тогава започнахме да говорим за сватба, той ми предложи, оженихме се и вече имаме дете. Нещата се развиха наистина бързо“, разказва Илария през 2013 г. Запознават се през 2011-а, сгодяват се през април 2012-а, а през юни същата година вече са женени. „Мисля, че всичко стана бързо, защото изградихме истинска връзка от самото начало. Опознахме се на дълбоко ниво“, допълва тя.

Пищна сватба

Три месеца след обявяването на годежа Алек и Илария се венчават в катедралата „Св. Патрик“ в Ню Йорк, а приемът е в NYU Kimmel Center. Сред гостите са братът на Алек Стивън Болдуин, Тина Фей, Маришка Харгитай, Робърт Кенеди Младши, продуцентът на Saturday Night Live Лорни Майкълс, Уди Алън и много други. Присъства и Айърланд, дъщерята на актьора от първия му брак.

Младоженецът е с костюм на Tom Ford, а булката със стилна рокля на Amsale с интересно деколте на гърба и декорация от кристали.

Пет години по-късно двамата подновяват брачните си клетви на интимна церемония в Wolffer Estate Winery в Лонг Айлънд в компанията на три от децата си и Айърланд.

Голямо семейство

Дъщерята на Алек от първия брак вече е тийнейджърка, когато той решава да се обвърже с Илария. Изглежда обаче, че двете чудесно се справят с тази ситуация.

„Да бъда мащеха, е част от нашето семейство. Наслушали сме се на какви ли не ужасни истории за доведени родители и исках да съм сигурна, че ще направя нещата по правилния начин, когато се присъединих към семейството на Алек – разказва Илария през 2019 г. – Обичам Айърланд точно толкова, колкото и биологичните си деца, и се превръщам в майка лъвица, когато някой се опита да намекне обратното. Да имаш доведено дете, е деликатно, особено ако е по-голямо. Мисля, че връзката ми с нея е толкова успешна, защото никога не се опитах да ѝ бъда майка. Тя си има чудесна майка, която дълбоко уважавам. Когато се срещнах с Айърланд за първи път, казах на Алек: „Ако тя не приема нашата връзка, не можем да продължаваме. Семейството е на първо място.“ С нея никога не сме имали спорове или лоши моменти. Нито пък с майка ѝ. Айърланд и аз се обичаме и тя знае, че винаги ще съм до нея… а аз знам, че тя винаги ще е до мен.“

Още по-голямо семейство

През следващите години голямото семейство става още по-голямо. Обещанията на Алек за куп деца не са празни приказки и само година след сватбата, през 2013-а, двамата посрещат първата си дъщеря Кармен Габриела. Следват синовете Рафаел (2015 г.), Леонардо (2016 г.) и Ромео (2018 г.). През 2019 г. Илария претърпява два спонтанни аборта, но година по-късно ражда още едно момче – Едуардо, а през 2021 г. и последното (засега) момиче – Лусия.

Aлек разказва за предизвикателството и благословията да е баща на толкова много деца и признава, че понякога има разногласия с жена си относно възпитанието. „Ударих джакпота в това отношение, имам много деца от жена, която е страхотна майка – споделя той. – Но невинаги сме на едно и също мнение и, да си призная, тя надделява. Аз съм много по-възрастен от нея, от друго поколение съм, отгледан от много строг баща. Когато ни погледнеше по своя специфичен начин, изпитвахме ужас от него. Докато сега жена ми ме мъмри повече, отколкото мъмри децата: „Не ги гледай така, Алек, този поглед не е хубав!“

Десет години след онези първи трепети и ръкостискания семейство Болдуин изглеждат по-щастливи и сплотени от всякога, готови да посрещат нови предизвикателства. А кой знае, може би и нови деца.

Spread the love
Публикувано от
Още от Дона Делова

Принцесата и шаманът

В приказките принцесите се омъжват за принц, а не за магьосник. Животът...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ