Алма: Сплав от безгрижие и смелост

Фотография Даниела Йорданова

Познавате я още от песента й Perfect, с която покори българските слушатели, а после и MTV. Извън прожекторите тя е едно обикновено 16-годишно момиче, което в душата си е истинска дива

Преди година порасналата дъщеря на продуцента на Virginia Records Саня Армутлиева направи фурор с дебютното си парче Perfect. Песента за няколко дни натрупа хиляди гледания в Youtube, a днес е в листата на международните музикални гиганти MTV и Spotify. За някои може да изглежда късмет или просто добра маркетингова стратегия, но това крехко момиче знае добре какво коства славата – труд, уроци по пеене и пиано и никакви компромиси с качеството.

Като гледаме как се развива кариерата й, смятаме, че смелост и кураж не й липсват. Всичко друго е поправимо.

Само на 16, а вече имаш голям успех – покори MTV и българската сцена, страх ли те е от това, което те чака?

Признавам си, че все още ми е трудно да осмисля какво ми се случва. Не се чувствам звезда, а по-скоро нормален 16-годишен тийнейджър, на когото му се случват почти нереални неща.С Perfect се убедих, че успехът може някъде да е моментален, но на друго място да отнеме време. Don’t Know вече се движеше по отворен коридор. Сега е ред на Оut of Control и премиерата е обещаваща. Още с излизането си парчето беше добавено в най-популярния плейлист на Spotify – New Music Friday в Дания, Полша и Исландия, както и в глобалния лист за перспективни песни на Tidal. Песента беше подкрепена и в Италия, Русия и Турция. Не ме е страх от почти нищо, притеснявам се само преди да изляза на сцената, но ще свикна с времето.

Как се промени животът ти от излизането на Perfect до днес?

Ежедневието ми се преобърна тотално, стана по-натоварено, особено когато се прибера в България, защото само за няколко дни трябва да отметна огромно количество ангажименти от най-различен вид – снимки, интервюта, записи, проби, срещи. Различното е, че когато се разхождам в София, хората на улицата ме разпознават. През лятото се прибирах от интервю и когато спряхме на един светофар, група деца ме забелязаха и започнаха да крещят името ми. Беше странно, все още ми е трудно да свикна с това внимание.

На какво според теб се дължи успехът ти?

На връзката с музиката, която родителите ми подариха. Спомням си уроците по пиано, десетките дискове вкъщи, музика звучеше навсякъде, концертите, по които ме водеха заедно със сестра ми, деня, в който баща ми за първи път ми подаде китарата… Двамата със Саня просто внедриха музиката в живота ми, създадоха ми вкус към нея. От малкa слушам много музика, а постепенно започнах да си тананикам мои си неща и да си пиша текстове. Саня все повтаря, че да пиша сама музиката си, е едно от най-важните неща.

Коя беше първата крачка към музикалната ти кариера?

Тръгнах на уроци по пиано като много малка и непрекъснато ходех на концерти, защото баща ми дълги години беше част от екипа на най-голямата световна компания за организиране на музикални събития. Малко по-късно помолих Саня да ме запише и на уроци по китара при мъжа на моята учителка по пиано – Стойчо Стоянов. Един ден я попитах дали може да отида и на няколко урока при вокалния педагог Искра Милкова. Те с мама бяха екип в X Factor. В един момент започнах да качвам в Инстаграм кратки видеа с мои изпълнения на любими парчета. Така всъщност ме забеляза майка ми, а покрай нея и Крис Тарчеа–Моноар. Покани ме в студиото си и заедно създадохме Perfect. А след това Don’t Know и Out of Control. Има и още готови песни. С него работим супербързо.

Кое от детството си искаш да запазиш?

Безгрижието, смелостта, усмивката.

Каква искаш да станеш, като пораснеш?

Имам още време, за да реша, но в момента музиката ми е на първо място. Философията и психологията са ми много интересни, както и актьорското майсторство.

Кои са трите неща, които най-много цениш у хората и с които човек може да те впечатли?

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Зорница Аспарухова
Натали Ууд и смъртта ѝ като на кино
До ден днешен не е разгадана мистерията около края на холивудската актриса...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *