Скариди в сос Ромеско
Продукти:
750 г почистени скариди
2 с.л зехтин
За соса:
250 г печени червени чушки
1 скилидка чесън
½ ч.ч. нарязани печени бадеми
3-4 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. оцет
1 ч.л. пушен червен пипер
½ ч.л. лют червен пипер
½ ч.ч. зехтин
сол
черен пипер
Приготвяне:
Пасирайте всички съставки за соса без зехтина. Без да изключвате блендера, прибавете зехтина на тънка струйка, докато сосът леко се сгъсти.
Запържете скаридите в тиган за няколко минути от двете страни. Извадете ги. Изсипете соса в тигана и го загрейте. Върнете скаридите, гответе още няколко минути. Сервирайте ястието поръсено с пресен магданоз.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 358
въглехидрати – 20 г
мазнини – 19 г
протеини – 27 г