Царевичен хляб с картофи и гауда

Продукти:

1 голям картоф

1½ ч.л. зехтин

1½ ч.л. сол

1 пакетче суха мая

2 ½ – 3 ч.ч. царевично брашно

1 ч.ч. топла вода

½ ч.ч. настъргана гауда

Приготвяне:

Нарежете картофа на кубчета, сложете го в тава, овкусете със сол и зехтин и го изпечете до омекване.

В голяма купа смесете маята с 1 ч.л. сол и 2 ч.ч. брашно. Добавете водата и разбъркайте. Изсипете достатъчно брашно, за да замесите меко тесто. Месете го върху набрашнена повърхност 6-8 мин, докато стане еластично. Прибавете картофите и гаудата и месете, докато се разпределят равномерно. Прехвърлете тестото в намазнена купа и го оставете на топло да втаса около час, докато удвои обема си.

Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете на самун. Прехвърлете в намазнена тава и оставете да втасва за още 45 мин. Изпечете хляба до златисто.

Хранителна информация за 1 филия:

калории – 101

въглехидрати – 18 г

мазнини – 2 г

протеини – 3 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Платонична любов родила „Старецът и морето”
Как една 18-годишна красавица покорява сърцето на 50-годишния Ърнест Хемингуей, разкрива Андреа...
Read More
0 replies on “Царевичен хляб с картофи и гауда”