Гъбен пастет

Продукти:

50 г сушени манатарки

2 с.л. масло

1 глава лук

250 г кралски печурки

2 скилидки чесън

250 г маскарпоне

½ с.л. ябълков оцет

30 г настърган пармезан

3 с.л. трюфелово олио

сол

черен пипер

Приготвяне:

Накиснете манатарките в гореща вода за 10 мин. Задушете лука в маслото, добавете нарязаните печурки, сол и пипер и гответе, докато течността се изпари. Прибавете нарязаните манатарки и чесъна и задушавайте още 5 мин. Оставете сместа да изстине и я пасирайте заедно с маскарпонето, пармезана и оцета. Накрая добавете трюфеловото олио и разпределете пастета в купички. Сервирайте с препечен хляб и корнишони.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 324

въглехидрати – 30 г

мазнини – 36 г

протеини – 17 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Вдъхновение за двор в стил 2000 година от „Barbie Dreamhouse: предизвикателството“
В топлите дни все повече си мечтаем за басейн, а какво по-хубаво...
Read More
0 replies on “Гъбен пастет”