Продукти:
50 г сушени манатарки
2 с.л. масло
1 глава лук
250 г кралски печурки
2 скилидки чесън
250 г маскарпоне
½ с.л. ябълков оцет
30 г настърган пармезан
3 с.л. трюфелово олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
Накиснете манатарките в гореща вода за 10 мин. Задушете лука в маслото, добавете нарязаните печурки, сол и пипер и гответе, докато течността се изпари. Прибавете нарязаните манатарки и чесъна и задушавайте още 5 мин. Оставете сместа да изстине и я пасирайте заедно с маскарпонето, пармезана и оцета. Накрая добавете трюфеловото олио и разпределете пастета в купички. Сервирайте с препечен хляб и корнишони.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 324
въглехидрати – 30 г
мазнини – 36 г
протеини – 17 г