Да владееш свръхестественото

Къде точно е срещата на науката и мистицизма? Becoming Supernatural на DR JOE DISPENZA обяснява достъпно и увлекателно как всичко смятано за необикновено всъщност е част от натуралната човешка природа.

текст: Цветина Рангелова

Повторението на минали животи, от мозъчните вълни през генетичните промени, електромагнитните потенциали, подробното обяснение на енергията “прана”, 5-измерната реалност и интелигентността на сърцето – всички тези теми звучат някак екзотично за обикновения човек. Тогава сигурно ще се изненадате, че те могат да бъдат обяснени логично и подробно от книгата от набиращия популярност DR Joe Dispenza.

Преминавайки през митологията, психологията, химията и мистиката читателят се потапя в едно приключение с крайна точка – да започне да разбира себе си и начина, по който умът му работи. Литературното бижу на Джо Диспенза си служи с цветни и подробно описани таблици, схеми и рисунки, докато говори за онова “нещо”, наричано преди векове “магия”.

Може би сте изпитвали едно неопределимо усещане, че нашето психично и емоционално състояние е някак свързано с “нещо по-голямо”. Именно така започва изследването на Dispenza, разказвайки кратко и точно как се формират психичните мозъчни травми. Освен това проследява тяхното развитие и ефекти над човешкото поведение, като за първи път толкова популярен автор в наше време дава пълна яснота на термина Dark Night of the Soul и обрисува връзката на травмата с душата и нейния път. Накратко казано – разбираме практически как “земните ни преживявания” всъщност са начинът, по който Вселената расте, диша и се променя.

А това са само първите седем страници!

По-нататък по пътя на това приключение получаваме куп интересна информация относно начина, по който миналите съществувания може да се случват в настоящето, за да достигнем тъй наречената повратна точка. Авторът обръща сериозно внимание на връзката между енергията и материята и в частност – емоциите като материя и тяхната енергия. Прави едно твърде интересно заявление, а именно attention equals energy или как вниманието ни привлича определена енергия. Доказателствената част е подкрепена от квантова физика, химия, медицина и много други научни източнии.
Какво са мозъчни вълни, как работят на честотно ниво и как нашите човешки тела се превръщат в енергия и в материя – това са част от въпросите, чийто отговор откриваме.

И точно когато изглежда, че книгата няма как да стане по-интересна, дълбинна и многослойна, авторът отделя няколко добре описани глави за уточнение на термина “прана”, 5-измерното пространство и всъщност всички останали измерения, за мелатонина и серотонина, “Прогресията на Фибоначи”, Земните и Слънчевите цикли, позициите и точните употреби на различните части на мозъка и, разбира се – епифизната жлеза. Последната част от Becoming Supernatural е отделена за истинските случки от живота на студентите на Диспенза.

Джо Диспенза става все по-срещано и споменавано име в литературния свят – той разбира онова в нас, което ни плаши и освен това ни помага да разберем, че да си човек всъщност е много по-вълнуващо и интересно преживяване. Защото магията има много лица.

Becoming Supernatural на DR JOE DISPENZA е част от колекцията англоезична литература на elephantbookstore.com и може да бъде открита тук.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

„Бяла приказка“, Валери Петров

Високо в бялата планина имало малка метеорологична станция и в нея живеел...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ