Добре дошли на тъмната страна на маникюра

нокти

Хиперженственият тренд Barbiecore може и да е в зенита си, но тъмният му двойник Gothcore, всячески подкрепян от Уенздитата от сeмейство Адамс, набира сила.

Намекът за пънк, гръндж и емо ерата от началото на 2000-те накара мнозина да разровят шкафовете за всичко черно. Един от начините да се включите в готическия ренесанс е да топнете ноктите в черен лак. Хаштагът #gothnails вече е актуален в TikTok и гледанията растат лавинообразно. Всъщност черният маникюр никога не е губил популярността си, а винаги е бил в челната тройка заедно с червения и nude. Сезон есен-зима’23 предлага куп запомнящи се моменти благодарение на експериментите с различни техники и декорации. Що се отнася до текстурите – винил и мат, с едни гърди напред е първата.

Emporio Armani, Kim Shui, Moschino

На първо място в списъка с най-тренди дизайн е маникюрът на Antonio Marras, простиращ се по цялата повърхност на ръката. Лакираните в черно нокти са само основата, върху която процъфтява нетрадиционният nail арт. Показалеца, удължен с прозрачен типс, и „гръбчето“ на ръката красят апликации от цветя, пайети и листа. Какво би било шоу, озаглавено Gothic fairies, без доза мрак върху ноктите? Rodarte взима готиката и я прави кралска. Формата тип стилето отразява линейните извивки на графичната очна линия. На фона на черната основа на нокътя металният връх създава усещане за лъскаво латексово покритие. Блясъкът в тъмнината придава допълнителна доза мистицизъм на приказната атмосфера. Според Philipp Plein и Rains Menswear ефектът Wednesday Addams няма да отшуми скоро. Освен на екстремния тренд – заострени супердълги нокти като на хищник, черното стои добре и на къси (Moschino, Antonio Marras, Emporio Armani).

Antonio Marras

Ако черното не съвпада с есенното ви настроение, използвайте 3D инкрустации. Tia Adeola се заиграва с бели перли в различни размери на всеки нокът, а Kim Shui залага на кристална панделка само на един.

Dilara Findikoglu

Също като при колекцията на The Blonds отправна точка за маникюра e старият холивудски блясък, животът на Елизабет Тейлър и най-вече манията ѝ по бижутата. В случая диамантите. Благодарение на потенциала на пиърсинга с безопасна игла и шиповете от акрил cool факторът на маникюра на Dilara Findikoglu скача многократно.

Chet Lo

Френчът е като прическата боб: не излиза от мода с десетилетия. Новата френска вълна в маникюра се изразява в актуализация на дизайна. Chet Lo радва със семпло, но зашеметяващо омбре – остър черен връх и nude основа. Стилето формата работи невероятно добре с тази комбинация. По модернизирания обрат на класиката си пада и Proenza Schouler. Замъгленият ефект, постигнат с въздушна четка или специална гъба, е в синхрон с 40-те визии на колекцията. При Prabal Gurung обаче липсва това постепенно избледняване към кутикулите – преходът е по-ясно очертан. Дизайнът по нещо наподобява пеперудата монарх, на която е посветена и самата колекция.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Примамка в капана
Най-накрая мъжете показаха истинската си природа. В хода на еволюцията съвременниците на...
Read More
0 replies on “Добре дошли на тъмната страна на маникюра”