Чисто и просто ETAT PUR

Две от редакторките в екипа на D!VA тестват персонализирани програми за грижа ETAT PUR и споделят своето мнение от опита с марката

ETAT PUR е най-новата марка от френската лаборатория на NAOS, позната на нашия пазар с BIODERMA и ESTHEDERM. Какво е различното при тях? Поставят на фокус оптималната чистота на съставките и зачитане на естествения баланс на кожата, разделяйки грижата на две линии. „Чиста грижа за кожата“ с продукти за почистване, хидратиране и слънцезащита, формулирани с гарантирано полезни и толерантни съставки. „Чисти активни молекули“ за прецизно таргетирано третиране на различни проблеми на кожата с доказано ефикасни концентрирани активни съставки.

С ETAT PUR ГОВОРИМ НА ЕДИН ЕЗИК

Казвам се Дона и съм пристрастена към грижата за кожата. Е, може би не чак пристрастена, но това е нещо много важно за мен. Аз съм от късметлийките с добър ген и никога не съм имала съществени проблеми с кожата. Освен добрия ген обаче имам и добри навици – никога не съм си лягала с грим например, независимо колко бурна е била вечерта ми. Другото, което съм научила, е, че не е нужно да харча стотици левове за козметика. Просто трябва да открия тази, която точно отговаря на моите нужди. В моя случай това е козметика, максимално изчистена от вредни съставки, с олекотена формула, която да подхранва дехидратираната ми кожа, но да не й тежи и да я оставя да диша.

Всички тези изисквания покрива марката ETAT PUR, чиято концепция напълно отговаря на моето разбиране, че не е нужно да се претоварва кожата с купища активни съставки, ако няма особени проблеми. Смятам, че това може по-скоро да навреди, и с радост установявам, че с ETAT PUR говорим на един език.

На 49 години съм, кожата ми е дехидратирана, без особени проблеми. Продуктите, които избирам за себе си, са Почистващ освежаващ гел, Експресна почистваща маска, Лек хидратиращ крем, Ресвератрол и Слънцезащитен минерален флуид SPF 50+.

Денят ми започва и завършва с почистване на лицето. За мен обаче често тази стъпка е роблемна, тъй като продуктите за измиване изсушават кожата ми. За моя радост с почистващия освежаващ гел на ETAT PUR не усещам никакво опъване, лицето ми е свежо и бебешки гладко дори без крем.

Препоръчват да се нанесе само една помпа от крема на лицето и шията и ако след това има осезаема нужда от още, да се добави още една. Една помпа, как ли пък не – мърморя скептично, докато гледам миниатюрната капчица на пръста си. Оказва се достатъчно. Слагам по две помпи, но бих могла да мина и с една. Взела съм Лек хидратиращ крем, идеален за лятото. За зимата обаче със сигурност ще премина към Богатия хидратиращ крем. През последните години дерматолозите не се уморяват да повтарят колко е важно да не излизаме без слънцезащита. Слънцезащитните, които съм ползвала до момента, са стояли като плътна мазилка и са ми причинявали дискомфорт, особено с грим отгоре. Затова много предпазливо нанасям Слънцезащитния минерален флуид SPF 50+. Задължително е флаконът да се разклати добре преди употреба, тъй като вътре има топчета, които смесват формулата. И тук както при крема е нужно съвсем малко количество, тъй като филтрите са минерални, а не химически. Необходими са 3-4 минути, за да попие и да се слее с кожата. А когато слагам фон дьо тен, той се разнася абсолютно гладко. Другите два продукта – Експресна почистваща маска и Ресвератрол, също ми вършат прекрасна работа. Използвам маската веднъж или два пъти седмично, а ресвератрола – сутрин и вечер преди крема. Това е чиста активна молекула, извлечена от лозови клонки, която е силен антиоксидант и се бори със стареенето. Точно от това освежаване имам нужда за лятото. Бих опитала и лимонена киселина 26% за по-сияйна кожа. Освен леката им и чиста формула продуктите са много икономични и ще ми стигнат за дълго време, а съотношението качество/цена е повече от добро.

С ETAT PUR УЦЕЛИХ БАЛАНСА

Аз съм Ина и през септември ще навърша четвърт век. Въпреки скромния си опит в козметиката знам от какво се нуждае кожата на лицето ми. Преди тя беше комбинирана – по-мазна в Т-зоната, по-суха около бузите. През последната година обаче, било то поради стрес или някакви хормонални промени, в наглед по-мазната Т-зона започнах да усещам сухота и явна нужда от хидратираща грижа. Но продуктите за хидратация, които използвах, тежаха върху кожата. Липсваше вариант по средата – или имаше „дърпане“ от сухота (и белене на кожата ми в продължение на дни), или Т-зоната произвеждаше твърде много себум.

С ETAT PUR мисля, че най-сетне уцелих баланса. Не усетих разликата веднага, но след близо двуседмично ползване на пет от продуктите им забелязах значителна промяна в поведението на кожата си. Веднъж или два пъти седмично я ексфолирам с гела, чиито твърди частички са от кайсиеви костилки – нежни към кожата и към природата. Текстурата му е желеобразна, но се превръща в олио при контакт с кожата, а след това в мляко при изплакване с вода. А всяка сутрин и вечер с кръгови движения почиствам лицето си с нежната пяна, чисто удоволствие!

Благодарение на ETAT PUR разбирам, че 70% от нас всъщност нямат кожни проблеми и че активните съставки, които уж имат за цел да подобрят състоянието ни, често вредят. Затова марката отделя продуктите с активни съставки и препоръчва използването им само при доказана нужда. Аз се доверих на продукт в малка опаковка, но ефикасен срещу големи проблеми – сухота и оксидативен стрес. Става дума за 15-милилитровото флаконче Алое вера, само четири капки от което успокояват кожата. Следващата стъпка е нанасянето на Богатия хидратиращ крем. За мое удивление той е невероятно лек и е необходима само една помпа, за да омекоти и лицето, и шията. Никога досега не бях ползвала крем, който в такова малко количество да сътвори чудо. Но призът за най-любим продукт без съмнение отива при Слънцезащитния минерален флуид с SPF 50+. Спазвам правилото да нося слънцезащита от март до октомври, за да защитя максимално лицето си от UV лъчите и фотостареенето. Разклащам флакона всеки път преди употреба, а при отварянето му се разнася чуден аромат, който усещам още известно време след нанасянето му. От флуида също е необходимо малко количество и няколко минути, за да попие. Веднага омекотява кожата ми (благодарение на маслата от ший и слънчоглед) и я озарява. Изглежда също толкова добре с грим. Редовно слагам фон дьо тен и когато отдолу имам тази слънцезащита, лицето ми придобива здравословен блясък, с какъвто никога не съм можела да се похваля. Няма бели следи, нито мазен слой и лепнещо усещане.

Харесва ми, че цената на продуктите е достъпна в сравнение със значителна част от марките с безгранични претенции за трансформация на кожата. Формулите им са без силикони и са подходящи за чувствителна кожа. С голям ентусиазъм разказвам за тях на приятелките си и с чиста съвест ги препоръчвам и на вас.

Повече информация за марката и продуктите може да се намери в онлайн магазина http://etatpur.bg

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Лейди Гага като сеньора Гучи
„Сеньор и сеньора Гучи“ – така Лейди Гага разбуни духовете с пост...
Read More
0 replies on “Чисто и просто ETAT PUR”