Глътка свеж въздух

Животът в големия град е сложен не само за нас, но и за косата. Всичко това благодарение на Менделеевата таблица, която в прекия смисъл на думата витае във въздуха. Ако към емисиите на отработените газове, индустриалния прах, продуктите на горене и озона (да-да, намалявайки количеството витамин Е, той променя баланса на липидите) добавим и остатъците от стилизанти, става ясно защо косата става суха, безжизнена и губи блясък.

Антизамърсяването – новият детокс

Натрупвайки се в космените фибри, замърсяващите частици ги увреждат. Скалпът също реагира с прекомерен синтез на себум, от което косата се омазнява. Ето защо марките постепенно променят фокуса от антиейдж грижи в полза на защитата от вредното въздействие на околната среда. Терминът anti-pollution, също толкова популярен сред младото поколение Z, колкото anti-age при предишното, включва освобождаване от ненужния баласт, създаване на идеална основа за видим ремонт и незабавно възстановяване. Чувствате, че кожата на главата „започва да диша“, а косата засиява. Това не е мираж, а още по-малко магия. Това е силата на природата, от която марките са просто обсебени. В добрия смисъл на думата.

Безценни ресурси от природата

Етноботаниците от Klorane залагат на органична водна мента. Известна като „балсама на реките“, тя пречиства застояла и замърсена вода, потискайки развитието на токсични водорасли. Получен по метода на зелената химия (без вода и разтворители), екстрактът от водна мента запазва активните молекули, като същевременно намалява въглеродния отпечатък. За изключителните си пречистващи свойства семената на моринга са избрани от Yves Rocher. Глината от СПА зоната Acqui Terme (Пиемонт, Италия), която ефективно абсорбира вредните натрупвания от косата, никога не е много – твърди Davines. В тон с името на серията – Detox&Repair, освен на зелен чай, богат на антиоксиданти, John Frieda разчита и на подхранващо масло от авокадо.

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Ослепително бяло

Нищо не прави такова силно изявление като бялото. Било то на клепачите...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ