Къде е късметът в годината на Черния Воден Тигър

Тигрите са непредсказуеми, точно като събитията, с които ще е наситена 2022-ра

Смел, силен и леко безразсъден – така Китайският зодиак описва третата зодия в своя цикъл – Тигъра. Неговата година започна на 1 февруари 2022 г. и ще завърши на 22 януари 2023 г. с обещание за един динамичен и успешен период. Разбира се, той ще е такъв за тези, които не стоят кротко у дома на дивана, а като една грациозна дива котка улавят мечтите си.

Разумен риск, повече инициативност, но и доверие в интуицията ще носят успех на всички знаци в зодиака. Изпитания ще има единствено за родените в годините на Маймуната и Змията, които ще са пред дилеми в кариерата и любовта. За останалите Годината на Водния Тигър носи големи и драматични промени и предизвикателства, които ще нарушат реда в живота, но само за да съградят едно по-добро бъдеще.

Под китайския зодиакален знак на Тигъра са родените през 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 г. Характеристиките им ги описват като уверени, арогантни, способни, страстни и винаги държащи в ръце контрола. Умеят да се радват на живота и на всяка възможност, която той им предоставя. Те са буйни, амбициозни, обичат удоволствията и не се отказват от никакви предизвикателства. Освен това са непредвидими и оригинални, честни, а понякога и директни до наглост. В любовта обаче са всеотдайни и ако си допаднете, може да ви свалят луната и звездите, ако поискате. Разбират се добре с Кон, Заек, Дракон, Свиня, Овца и Куче. Не си пасват с Плъх, Змия, Маймуна, Бик, Петел и разбира се, с Тигър. Все пак във всеки дом трябва да има само един крал (или кралица).

За да засилим влиянието на Тигъра в живота си, добре е през годината му да се сдобием с негова фигурка. Превърнат в личен талисман, този предмет има защитни сили според китайските традиции. Пак според тях

червено, зелено, черно и жълто

са цветовете, които ще се грижат за хармонизиране на енергията в годината на Водния Тигър. Те ще се носят за късмет, за повече кураж и са подходящи за всички представители от зодиака. Според Фън Шуй  цветовете на годината дават светлина, енергия и силни вибрации, с които може да се повиши  увереността и да се прогонят негативните енергии. Съветът е да присъстват в ежедневното облекло поне като акцент, за да работят в наша полза. Тигърът ще носи своя късмет с лунен камък и сапфир за тези, които обичат бижута от естествени камъни.

Тигърското време е особено сполучливо за всички представители на зодиака по темата за любовта и семейството. Ако има период в 12-годишния китайски календар, в който се случат най-много нови връзки, това е именно сега. Причините са не само в темперамента на тази зодия, която се характеризира със страст и силна грижа към обичаните. Чувствата са на почит в тигровите години и точно сега е време да слушате сърцето си. Важно е да приемате сериозно любовните въпроси, а не просто да се впускате в безброй флиртове. Тигърът не е пчеличка, която опрашва много цветя. Държи на партньорството и верността, макар флиртът като инструмент за повдигане на самочувствието да не му е чужд. Това е причината и да се замислите над всички предложения, които идват към вас през тази година. Дори да изглеждат малко прибързани, те няма да са необмислени, а вероятно ще са резултат от отдавна търсено и желано партньорство.

За необвързаните 2022 г. е подходящият момент за

намиране на сродна душа

а защо не и сключване на брак. Бъдете обаче внимателни, когато определяте датата на сватбата си, особено между февруари и май. Щастливите месеци за брак през 2022-ра са юни, август и септември. Цялата Година на Тигъра ще бъде под знака на любовта и романтиката. Лоялността и страстта в отношенията ще бъдат на първо място.

Семейните връзки ще се заздравят и двойките, които живеят заедно от известно време, в крайна сметка ще решат да се оженят. Китайските прогнози за 2022 г. по отношение на семейния живот са много благоприятни, защото Тигърът е животно, което предпочита да живее в голямо и обединено семейство, като се отнася към малките си с грижи и внимание.

Благоприятните семейни условия работят и за тези, които планират бебе през новата година. Месеците от февруари до април са особено плодовити, така че не пестете сили в този период. Децата, родени през май 2022 г., ще имат хубав и вълнуващ живот. Те ще имат късмет и ще помагат на други хора през живота си. Бебетата, родени през юли, ще се радват на свобода и ще имат лесен, спокоен живот, без инциденти. Родените през октомври ще имат голям успех в кариерата и ще създадат щастливи семейства.

Децата, родени в годината на Тигъра, ще проявяват много любопитство, инициативност и голямо желание за учене. Но родителите не бива да забравят да им дават уроци по дисциплина и постоянство, тъй като “тигърчетата“ ще искат да започнат много неща наведнъж, без да финализират нито едно.

Нови лидери

в областта на бизнеса и политиката ще се появят през 2022 г. Тези хора може да постигнат максимален успех за своя бизнес и компании въпреки световната икономическа криза или вероятно поради нея. С прозорливост и новаторство ще издигнат поверените си ресори на по-високо ниво. Това няма да е никак лесно и ще бъде предшествано от множество конфликти на интереси, саботаж и недоволство.

За тези, които планират да сменят работата си, годината на Водния Тигър е подходящият период.  Задължително се похвалете с уменията си подобаващо, не пестете успехите си и квалификацията си. Тигърското поведение е да заявявате смело качествата си, да поемате отговорност и дори лидерското място.

Смелост проявете и в мениджмънта на финансите си. През годината на Тигъра парите ще идват лесно, но и лесно ще си тръгват. Щедростта, скъпите подаръци и лични покупки са сред характерните за годината клопки за бюджета. Ако им устоите, ще бъдете възнаградени с прилична сума за „черни дни“.

Най-добрите месеци за забогатяване през 2022 г. са чак към края й – септември, ноември и декември. През останалото време обаче е добре да проучите възможностите за инвестиции на средствата си. Тигърът е рисков играч и изведнъж може да се усетите привлечени от спекула и дори от хазарт. Те може  да донесат късмет на мнозина, но и неочакван обрат след него. Затова заложете на инвестиции с повече традиции и особено в технологичния сектор. Стартирането на млади компании също може да се окаже неочаквано доходоносно.

Макар да е известен като угаждач, Тигърът нерядко пренебрегва себе си, когато е в преследването на някоя цел. Ще забележите, че нерядко изразходвате много енергия през годината и затова е от особено значение да отделите време за

грижа и внимание към себе си

Годината на Тигъра е  година на разбиране на тялото, медитация и вътрешно съзряване, година, която увеличава комуникацията със собственото тяло и започване на здравословни навици. Свободното време, времето за релаксация и грижата са гаранция за добро физическо състояние и енергия. Китайският хороскоп за 2022 г. съветва да бъдете внимателни, да водите балансиран начин на живот и да обръщате внимание на сигналите, които тялото изпраща. Всичко това ще гарантира много повече жизнени сили и постигнати цели. Звучи като прекрасно пророчество, нали!

Spread the love
Written By
More from DIVA
Мей Мъск: Петгодишен, Илън ме защитаваше от побоите вкъщи
В края на миналата година в Щатите излезе автобиографичната книга на Мей...
Read More
0 replies on “Къде е късметът в годината на Черния Воден Тигър”