HArmoniCA – в хармония с младото ви аз

Д-р Елеонора Валянова

Цифровото пространство породи търсенето на „скулптурно лице”. Волюмизацията вече не е достатъчна. Иновативният хибриден филър HArmoniCA гарантира двоен ефект – едновременно създава обем и стимулира синтеза на колаген 

Контурната пластика преобърна света на естетиката с главата надолу, въвеждайки инжекциите. Свидетели сме на ерата на иглата и вездесъщата  хиалуронова киселина (HA), кралицата на инжекционните формули с невероятен ефект против стареене. Филърите обаче може да имат и друг „пълнеж”. Например микросфери с калциев хидроксиапатит (CaHA). Последният хит е хибридният филър HArmoniCa. Създадена от екипите на Allergan Aesthetics и израелската компания за естетика Luminera, иновацията комбинира двете активни съставки в една инжекция. Разграничаването между дермалните пълнители не е най-интуитивният процес на света. За повече информация потърсихме топдерматоложката и квалифициран инжектор д-р Елеонора Валянова от столичната Hill Clinic.

Д-р Валянова, нарастване популярността на дермалните филъри е екстрийм или новото нормално? 

От известно време говорим за култура на „настройване”. Желанието да изглеждаме добре в социалните медии е родено от начина ни на живот пред камера. Свикнали със съвършенството, предлагано от филтрите, жените очакват в реалността решения, които да повторят това. С нормализирането на филъра идва и голямото търсене. Колкото е по-достъпен, толкова по-голям е шансът да се влюбите в ефекта от него. Точка слага откритият диалог по време на първичната консултация. Ако лекарят е надежден и откровен, ще ви попречи да отидете твърде далеч. 

Последната тенденция при филърите?

Опитните естетици мислят за лицето в 3D измерение и многопластово, непрекъснато разширявайки границите на контурната пластика. Всеки филър има различни физико-химични свойства и работи за постигане на специфични цели в определени анатомични области. Няма един магически пълнител. Досега липсваше такъв, който да изпълнява две функции едновременно: възвръщане на младежката V-образна форма на лицето и лифтинг. Текстурата на кожата се променя с годините и отпускането може да се превърне в проблем. Нуждите на стареещата кожа изискват многоизмерен подход. Ето защо подобряване архитектурата на лицето е от съществено значение.

Разликата между пълнителите с хиалуронова киселина и тези с калциев хидроксиапатит?

Първата е продължителното действие. Продуктът с CaHA действа до 15 месеца. Втората е, че не провокира подпухналост, тъй като не хидратира, какъвто е специалитетът на HA. И третото – не предизвиква алергии, тоест е биосъвместим. Организмът не го възприема като чуждо тяло. Минералът се намира естествено в костите и зъбите. Между другото различни модификации на калция се използват в медицината вече почти четвърт век.

Защо да изберем HArmoniCA?

Най-силното предимство на вълнуващата нова опция е двойният ефект. Първият хибриден филър обещава да е истинска революция в естетиката. Работи едновременно за двете индикации, които най-много тревожат пациентите ми – загуба на обем и промени в меките тъкани, тоест отпусната кожа. Ако досега ползвах два различни продукта, за да туширам двата проблема, сега HArmoniCa ми дава допълнителна възможност. Кръстосано свързаната HA изпълва хлътналите части на лицето, а вградените сфери с CaHA осигуряват мощна колагенеза. Филърът се поставя само с канюла в дълбоките дермални и поддермални слоеве в средната и долната част на лицето.

Кога да очакваме ефект?

Имаме незабавен лифтинг, моделиране на лицето, което виждате веднага след процедурата в огледалото. Изненадата идва по-късно, когато след  няколко месеца кожата става по-еластична и по-стегната. Положителната промяна се дължи на синтеза на колаген, протеин, който имаме в изобилие в младите си години, но който с течение на времето драстично намалява.  Колагеновите фибри заздравяват съединителната тъкан и поддържат формата й. Затова и кожа с повече колаген е по-изпъната, плътна и свежа. Еластинът от своя страна поддържа тъканите максимално разтегливи.

Може ли да се каже, че HarmoniCa е нещо като натурален ейджхакинг? 

Много сполучливо определение. Да, стимулацията на собствен колаген и еластин чрез въвеждане на HAmoniCa е естествен процес, тоест това са ваши собствени фибри, а не нещо, привнесено отвън. Така след няколко месеца кожата възвръща стегнатостта си отпреди пет или десет години. Ефектът е перманентен, няма нищо общо с хиалуроновата киселина, която след време се разгражда и изчезва. Последващото подобряване на хармонията и цялата архитектура на лицето е впечатляващо.   

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Да живеят стилетите
Какъв по-добър начин да направите изявление от стилетите при маникюра. Също като...
Read More
0 replies on “HArmoniCA – в хармония с младото ви аз”