Какаов кейк с бадеми

Фотография iStock

Продукти:

2 с.л. масло

1/3 ч.ч. кафява захар

2 с.л. прясно мляко

¼ ч.ч. натрошени бадеми

За тестото:

2 с.л. масло

½ ч.ч. захар

1 яйце

1 ванилия

½ ч.ч. брашно

2 с.л. какао

1 бакпулвер

1/3 ч.ч. прясно мляко

Приготвяне:

Разтопете маслото в малка тенджерка, добавете кафявата захар и млякото. Бъркайте около минута, докато захарта се разтопи. Изсипете сместа на дъното на намаслена форма, поръсете с бадемите.

 В купа разбийте останалото масло със захарта до пухкава смес, добавете яйцето и ванилията. Пресейте брашното с какаото и бакулвера, постепенно прибавяйте към маслената смес заедно с млякото. Изсипете тестото във формата. Печете на 180 С за 20-25 мин. Оставете кейка да изстине и го обърнете върху чиния.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 410

въглехидрати – 59 г

мазнини – 18 г

протеини – 6 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
Нина Добрев – Коледата възможна
Само няколко дни, след като обяви, че е изгубила баба си, актрисата...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *