Зелена супа

Продукти:

1 глава лук

1 стрък праз

2 стръка селъри

4 скилидки чесън

малка глава броколи

6 ч.ч. зеленчуков бульон

1 връзка манголд

1 връзка кейл

2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Приготвяне:

Задушете в зехтина нарязаните лук, праз и селъри. Добавете счукания чесън, а след 1-2 минути и цветчетата броколи. Залейте с бульона и варете до омекване. Прибавете нарязаните манголд и кейл и варете още 5 минути.

Дръпнете супата от котлона и я пасирайте. Овкусете със сол и пипер, може да добавите зелени подправки по желание. Сервирайте с крутони от пълнозърнест хляб.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 293

въглехидрати – 35 г

мазнини – 14 г

протеини – 12 г

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from divamagazine.bg
Печено агнешко бутче с билково песто
Продукти: 2 кг агнешко бутче За пестото: 1 скилидка чесън 1 връзка...
Read More
0 replies on “Зелена супа”