Защо не сме виждали Кейт Мидълтън след операцията ѝ?

Кейт Мидълтън
Снимка: Stephen Pond/Getty Images

Принцесата на Уелс не се е появявала от Коледа, тъй като се възстановява от коремната си операция

За Кейт Мидълтън януари е месецът, в който обикновено се завръща към кралските си ангажименти в публичното пространство. Но тази година е различна. След натоварения декември и почивката по време на празниците Кейт и Уилям се налага да водят по-уединен начин на живот през първите седмици новата година.

На 17 януари дворецът съобщи, че 42-годишната принцеса на Уелс е претърпяла планирана коремна операция ден по-рано. Тя остава в болница близо две седмици, преди да премине към домашно възстановяване, като завръщането ѝ към публични ангажименти се предвижда да се случи след Великден.

Принцеса Шарлот, принц Уилям, принц на Уелс, принц Джордж, принц Луи, Мия Тиндал и Катрин, принцеса на Уелс, присъстват на Коледната служба в църквата Сандрингам на 25 декември 2023 г. в Сандрингам, Норфолк (Снимка: Stephen Pond/Getty Images)

След неочакваното оттегляне на принц Уилям от мемориалната служба в чест на покойния му кръстник във вторник, в интернет се появиха коментари за здравето на Кейт, които подхраниха вълната от конспиративни теории (включително тази, че Мидълтън е изпаднала в кома след операцията си).

Спорен неназован източник на People Кейт е добре и се възстановява, но липсата на новини покрай нея продължава да предизвиква безпокойство у обществото.

Избрани първи страници от национални вестници в Обединеното кралство, отразяващи постъпването в болница на крал Чарлз III и Катрин, принцесата на Уелс, на 18 януари 2024 г. в Лондон (Снимка: Ming Yeung/Getty Images)

Отсъствието на Кейт от общественото полезрение е в рязък контраст с крал Чарлз III, който също е изправен пред битка за здравето си. 75-годишният монарх се подложи на процедура за лечение на увеличена простата миналия месец и съобщи за раковата си диагноза на 5 февруари (стана ясно, че не страда от рак на простатата, но дворецът не разкрива какъв вид рак има кралят и къде се лекува.). Въпреки че не е имал официални публични изяви, той ходи на църква с кралица Камила, прави изявления и дори се появява във видео, в което чете писма от доброжелатели.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Копривена супа
Продукти: 1 с.л. зехтин 1 глава лук 1 морков 1 стрък праз...
Read More
0 replies on “Защо не сме виждали Кейт Мидълтън след операцията ѝ?”